RapidPro 2014 groeit en splitst • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

RapidPro 2014 groeit en splitst

Door de sterk groeiende markt en de veelzijdigheid in 3D-printtechnologieën zijn er grote verschillen ontstaan in type aanbieders en in kennisbehoefte van gebruikers. Daarom wordt de vakbeurs RapidPro opgesplitst in RapidPro Industrial en RapidPro Home Professional.

Op de RapidPro Industrial 2014 worden industriële additive manufacturing machines en professionele apparatuur voor scannen, meten en digitaliseren gepresenteerd. Zowel metaal, kunststof als technisch keramiek wordt hierbij belicht. Verder zullen verschillende kennisinstellingen hun ontwikkelingen presenteren en bieden productontwikkelaars en hightech dienstverleners hun diensten aan.

Rapid Pro ultimater

De 3D-printer van Ulitmator tijdens de Rapidpro 2013 (foto’s: Paul Quaedvlieg)


Thuisgebruik

Op de beursvloer van RapidPro Home Professional zijn diverse leveranciers te vinden van 3D-printers, materialen en software die helemaal toegespitst zijn op thuisgebruikers. De prijzen zijn van 3D-printers zijn fors gedaald en dit biedt kansen voor (industrial) designers, kunstenaars en jonge ondernemers. Om de home professional verder te helpen geeft RapidPro Home Professional ook lezingen en workshops die de gebruiker helpen om meer uit 3D-printing te halen.

 

RapidPro Industrial en RapidPro Home Professional 2014 vinden gelijktijdig plaats op 26 en 27 februari 2014 in NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven