RAB wil opleiding voor robotwerk • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

RAB wil opleiding voor robotwerk

De Robotics Association Benelux (RAB) gaat de scholingsbehoefte in kaart brengen van mensen die werken met industriële robots. De RAB roept bedrijven die met industriële robots werken op een digitale enquête in te vullen. Op basis van de uitkomsten wil de RAB onder meer met de Vereniging FME-CWM, het NIL en Stodt geharmoniseerde opleidingen opzetten.

Voor het werken met industriële robots bestaan er nog geen gestandaardiseerde opleidingen. Dat is volgens RAB opmerkelijk, want industriële robots worden wel op grote schaal ingezet. Wereldwijd staan er meer dan één miljoen industriële robots in productie. De prognose is dat ondanks de huidige economische terugval het aantal industriële robots in Europa met 8 tot 10% per jaar zal groeien.

Vanaf 8 mei is de enquête te vinden de site van RAB. Bedrijven kunnen tot en met 8 juni de enquête invullen. Het invullen van de enquête neemt ongeveer tien minuten in beslag. eelnemers aan de enquête maken kans op een prijs.

Vereniging

De Robotics Association Benelux (RAB) is een vereniging van robotics fabrikanten, importeurs, systeemintegratoren en onderhoudsbedrijven. De branchevereniging heeft als doel het delen en uitdragen van kennis. Samen zetten de leden zich in voor de verbetering van het imago van de robot en het kennisniveau van potentiële klanten.

Robot Hermle Kuka

Eén van de speerpunten – naast het onderwijs – is het ontwikkelen van een veiligheidskeurmerk voor robots (RAB Robotics Safety Mark, foto: Hermle).

De RAB is een sectie van de Federatie Productietechnologie. Het secretariaat van de branchevereniging is ondergebracht bij FME-CWM, dé ondernemersorganisatie voor de technologische industrie in Nederland.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven