Q8Oils ontwikkelt luchtvaartspecifieke bewerkingsolie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Q8Oils ontwikkelt luchtvaartspecifieke bewerkingsolie

In 2015 werd de Brunel olie door Snecma Safran goedgekeurd voor de 455-201-0-00-B. specificatie (foto: Q8Oils)

Q8 Brunel XF 343, een metaalbewerkingsolie van Q8Oils, is een hoogwaardig smeermiddel voor gespecialiseerde toepassingen in de lucht- en ruimtevaart. In de lucht- en ruimtevaart gelden strikte veiligheids- en prestatie-eisen. Safran Landing Systems, het vroegere Messier-Bugatti-Dowty, legt als leverancier voor deze sector dan ook bijzonder hoge technische en kwaliteitsborgingsnormen op. 

Q8Oils is trots op de PCS 4001 Ed. 2-goedkeuring en de opname op de PCS 4002-lijst voor machinebouwkundige metaalbewerkingstoepassingen in de productie van landings- en remsystemen voor vliegtuigen, die volgen op de 455-201-0-00-B-goedkeuring door Snecma Safran die eerder werd behaald. Deze twee belangrijke goedkeuringen voor de lucht- en ruimtevaart bewijzen dat Q8 Brunel XF 343 een smeermiddel is dat aan strenge eisen van de luchtvaartsector voldoet.

Drie aandachtspunten

Stuart Duff, Metal Manufacturing Business Development & Product Manager bij Q8oils vertelt het volgende over Q8 Brunel XF 343: “Na uitgebreid onderzoek in zowel het laboratorium als de praktijk, zijn we tot een innovatieve samenstelling van oplosbare metaalbewerkingsoliën gekomen waarin drie essentiële aandachtspunten van de klant centraal staan: de prestaties van het product, de bescherming van het milieu en de gezondheid van de operator. De recente goedkeuringen zijn een belangrijke verwezenlijking voor Q8 Brunel XF 343 en vormen een mooie aanvulling op het succes van de volledige lijn oplosbare metaalbewerkingsproducten van Q8 Brunel.”

Alle producten in de familie Q8 Brunel-metaalbewerkingsoliën voldoen aan de laatste internationale milieueisen en chemische wetgeving. Ze bevatten geen formaldehyde, secundaire amine of chloor en zijn uitermate geschikt voor bewerkingen in diverse sectoren waarin de Q8 Brunel-productfamilie wordt gebruikt, zoals de luchtvaart, de automobielindustrie, de medische sector, de nucleaire sector en nichetoepassingen in de machinebouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven