Q-Fin in de race voor 2 EuroBlech awards • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Q-Fin in de race voor 2 EuroBlech awards

Q-Fin F200 XL.

Het Nederlandse Q-Fin Quality Finishing kan op de komende EuroBlech in Hannover dubbel in de prijzen vallen. Het bedrijf is namelijk genomineerd  in 2 categorieën: E-Mobility en Beste Start-up. Er kan online in 3 categorieën gestemd worden op de genomineerden. De derde categorie is Digital Transformation.

Bij E-Mobility gaat het om pioniers in lichtgewicht en componenten-ontwerp. Q-Fin doet hier mee met de F200 XL. Deze machine is speciaal ontwikkeld voor het ontbramen, slijpen en afronden van zeer kleine metalen plaatdelen (vanaf 15×15 mm).

Zwart-wit

Met name de recente restyling van de machine is een blikvanger. Deze is namelijk geheel in zwart en wit uitgevoerd. De F200 XL heeft een ingebouwd led-systeem dat blauw oplicht als het operationeel is, rood als de machine stopgezet is en wit als de deur open is.

Door de compactheid (lxbxh van 1850x670x2150 mm) past de machine op plekken waar andere machines niet kunnen  staan. En omdat de F200 XL slechts 1090 kg weegt, is deze ook mobiel. De machine is te zien in hal 
12, stand H116.

Een grotere versie, namelijk de F1200 voor plaatdelen tot 1200 mm breed, was afgelopen voorjaar genomineerd voor de TechniShow Award in de categorie Made in de Benelux.

Andere genomineerde bij de EuroBlech E-Mobility verkiezing in oktober is Schuler met de SmartLine EV 3.8.

Start-up

Q-Fin Quality Finishing uit Bergeijk is pas 5 jaar geleden gestart. Het bedrijf wil een pionier zijn in machines voor het ontbramen, waarbij eenvoud, kwaliteit en snelheid centraal staan.

Zo heeft een van de klanten van Q-Fin berekend dat de ‘ultieme set’ (F200 XL, F1200 én vochtafzuiger) aan smeermiddel alleen 2,27 euro per uur kost.

Verder stelt het bedrijf dat de machines zeker 5x sneller werken dan de concurrentie, “door het toepassen van een combinatie van borsteldruk, de snelheid van de transportband en een uitstekend vacuümsysteem”.

Mede hierdoor is het bedrijf ook genomineerd voor de categorie Beste Start-up. In deze categorie neemt Q-Fin het op tegen 6 andere bedrijven.

Digital Transformation

In de categorie Digital Transformation dingen 11 bedrijven mee naar de prijs, waaronder het Italiaanse Prima Power, Trumpf en Schuler uit Duitsland en Bystronic uit Zwitserland.

Prima Power heeft een nieuw visueel onderhoudssysteem ontworpen voor gebruik van HUD (head up display)-technologie. Trumpf presenteert op de EuroBlech een indoor lokaliserings track&trace-systeem dat de materiaalstromen digitaliseert.

Schuler heeft een realtime overzicht bij het proces van dieptrekken en Bystronic is genomineerd met een eigen MES-systeem.

Online stemmen

Op de site van EuroBlech kan tot 8 oktober online gestemd worden. De feestelijke prijsuitreiking is op 24 oktober tijdens de EuroBlech die van 23 tot en met 26 oktober in Hannover gehouden wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven