Nieuws

PurgEye Site zuurstofmonitor

Lassers moeten vaak onder moeilijke omstandigheden werken, bijvoorbeeld op hoogte, bij extreme warmte of kou, in zandige of stoffige omgevingen of bij uitlaatgassen. Huntington Fusion Techniques HFT heeft daarvoor een robuuste zuurstofmonitor met de naam PurgEye Site.

De PurgEye Site is bedoeld voor zware omstandigheden. Het apparaat heeft een veilige en sterke water- en stofdichte behuizing, voor werken op locatie. Met de behuizing open, is het IP65, terwijl met het deksel dicht IP68 gehaald wordt.

De zuurstofniveaus worden accuraat gemeten, van 1000 ppm tot 10 ppm. De waarden die de PurgEye Site gas analyser geeft, kunnen al naar gelang de voorkeur van de gebruiker in ppm of een percentage worden weergegeven.

Te koppelen aan accessoires

Het apparaat heeft een snel reagerende sensor met lange levensduur en beschikt over PurgeNet, waardoor het gekoppeld kan worden aan diverse accessoires.

Een van de accessoires is een automatische lasmachine-interface, die de werking aanpast aan het zuurstofniveau, en zo dus voorkomt dat gelast wordt bij te hoge waarden. Andere accessoires zijn een verkeerslicht-indicatiesysteem (foto) en een thermometer.

Het heldere oled-display maakt dat gegevens makkelijk uit te lezen zijn, vanuit een grotere hoek dan andere led-schermen. De gebruikte symbolen (in plaats van teksten) bevorderen de gebruikersvriendelijkheid.

Het apparaat kan gebruikt worden met een interne batterij (voor gebruik van meer dan 10 uur) of verbonden worden aan elektriciteit (90-250V, eenfasig AC).

Voordelen

Door de PurgEye Site te gebruiken, zijn lassers verzekerd van niet-geoxideerde, kleurloze lassen, ongeacht de omstandigheden waarin gewerkt wordt.

Het meten schept duidelijkheid en voorkomt dat lassen of oppervlakken nog gereinigd of geslepen moeten worden. Dit spaart kosten en voorkomt het verlies van argon.

In Nederland is Pipeq Pipework Equipment exclusief distributeur van het assortiment van Huntington Fusion Techniques HFT, waaronder zuurstofmonitoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven