Promas levert Reiden aan Almi • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Promas levert Reiden aan Almi

Een opvallende machine op de stand van Promas tijdens de Techni-Show is de Reiden RX10. Machinefabriek Reiden uit Zwitserland is een nieuwe vertegenwoordiging van Promas. De RX10 is een vijfassig monoblock-bewerkingscentrum met een opvallende versprongen geleiding voor de X-as. Het werkbereik bedraagt 1000 mm x 1100 mm x 810 mm (X x Y x Z). Bijzonder is de zogeheten ‘Double Drive Technology’ van Reiden.

De ‘Double Drive Technology’  is een aandrijftechnologie voor de hoofdspil dat het voor een gebruiker mogelijk maakt om of ‘high speed’ te werken (met toerental tot 18.000 toeren/mi en koppel tot 83 Nm) of met een ‘high torque’ (toerental tot 3000 toeren/min en koppel maximaal 291 Nm). Reiden levert deze vijfassige machine in een aantal groottes: RX 10 (in Utrecht), RX18 (een grote machine die tijdens de EMO Hannover 2011 veel bekijks trok) en een ‘tussen’-machine: de RX14.

 

BFR24_PCS

Een machine van Reiden zoals door Promas geleverd aan Almi (foto’s: Promas)

 

Almi

Intussen heeft Promas een eerste machine van Reiden verkocht in ons land. Na de zomer wordt een vrij groot bewerkingscentrum van het type BFR2 uitgeleverd aan Almi in Vriezenveen. Dit is een machine met een werkbereik van 3 m x 1,2 m x 1,5 m (X x Y x Z). Promas roemt het ‘’optimale verspanend vermogen’’ van deze machine. Het is een stijve machine (blokgeleidingen op Y en Z)  met een ramconstructie voor het frezen. Het bewegend bed is voorzien van een rondtafel. De machine wordt geleverd met een palletwisselsysteem.

 

AGV

Na installatie van de machine zal deze gekoppeld worden aan een onbemande heftruck (AGV) die de logistiek zal verzorgen tussen verschillende werkplekken. Een van deze werkplekken zal een gerobotiseerde oppak/afbraamcel zijn die op haar beurt gekoppeld is aan een automatisch magazijn waar tot 1000 europallets kunnen worden opgeslagen. Al deze stappen zijn onderdeel van de visie die Almi eeft om onbemande 24/7 productie van orders met een batchgrootte vanaf één stuks te realiseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven