Promas levert grote Hartford aan Stolle • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Promas levert grote Hartford aan Stolle

De Infinity HSA-523EAY portaalfreesmachine van Hartford. Buiten het nauwkeurig vlakken zijn nu ook bewerkingen als boren, tappen en kotteren mogelijk in vijf assen (foto’s: Marian Oosterink)

 

Bij Stolle Nederland in Baarlo is afgelopen augustus 2015 een Infinity HSA-523EAY portaalfreesmachine van Hartford in gebruik genomen. Daarmee is de capaciteit uitgebreid voor werkstukken waar naast het vlakken ook vijfassige boor-, tap- en kotterbewerkingen om de hoek komen kijken. Het is de grootste machine van Hartford die tot nu toe door Promas in ons land is geplaatst.

Over de keuze voor Hartford zegt directeur Rob Geraedts  onder andere: “Op basis van eerdere ervaringen wisten we wat we wilden en het concept van de Infinity sloot daar naadloos op aan, zonder dat er verder veel aangepast hoefde te worden.” Basis van dat concept is de portaaluitvoering, waarbij de tafel met het product in de lengterichting onder het vaste portaal met de bewerkingskop beweegt.

Bij de Infinity is de bovenbalk van het portaal afgeschuind onder een hoek van 45º. Daardoor vloeien minder snijkrachten terug in de staanders en wordt het vibratieniveau verminderd (foto: Hartford)
Bij de Infinity is de bovenbalk van het portaal afgeschuind onder een hoek van 45º. Daardoor vloeien minder snijkrachten terug in de staanders en wordt het vibratieniveau verminderd (foto: Hartford)

Volgens Geraedts is dit nauwkeuriger dan een rijdend portaal (daar is sprake van een dubbele geleiding met kans op fricties) en bovendien aanzienlijk goedkoper. Consequentie is wel dat het bewegende bed meer vloeroppervlak vereist. In het komend nummer van Metaal Magazine in een reportage meer technische informatie over de nieuwe Hartford van Stolle. Wilt u dat niet missen, neem dan nu een abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven