Ga naar hoofdinhoud

Programmeren valkuil bij compleetbewerken

De keuze van de juiste bewerkingsvolgorde en afwerkingsstrategie bij compleetbewerken is afhankelijk van verschillende factoren. Een niet te onderschatten valkuil is nog steeds de correcte en vooral efficiënte NC-programmering van zulke machines met een offline programmeersysteem.

Ook de haalbare nauwkeurigheid kan een heikel punt zijn bij compleetbewerken. Sirris heeft dankzij twee collectieve onderzoeksprojecten rond compleetbewerken op een draaifreescentrum en een aantal complexe industriële cases de voorbije jaren heel wat ervaring opgedaan. Sirris is een collectief centrum van de Belgische technologische industrie gevestigd in Diepenbeek (B). In de vorm van FAQ’s (Frequently Asked Questions) heeft Sirris haar belangrijkste ervaringen op een rijtje gezet.

 

Compleetbewerken Nakamura Tome

Een bijzonder draaifreescentrum van Nakamura-Tome: de bovenrevolver met aangedreven gereedschappen kan zwenken, een mooi bewerkingsprocédé voor compleetbewerken, lees hier meer over deze machine

 

Binnenkort in Metaal Magazine een eerste artikel aan de hand van ervaringen van Sirris over de mogelijkheden en beperkingen van compleetbewerking op een draaifreescentrum. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven