Profielbewerken bij Voortman op EuroBlech • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Profielbewerken bij Voortman op EuroBlech

Voortman uit Rijssen zal tijdens de EuroBlech in twee hallen een viertal profiel-bewerkingssystemen presenteren. Ondermeer het nieuwe plasmaprofiel-raveelsysteem V808M.

Het nieuwe CNC-gestuurde V808M profielraveelsysteem, uitgerust met een plasmasnijrobot, zie foto bij inleiding van dit bericht,kan naast het snijden van contouren en gaten, tevens aan vier zijden van een staalprofiel markeringenaanbrengen. Handmatig meetwerk voor het oplassen van verbindingsplaten komt daarmee te vervallen.

 

Voortman profielverstekzaag vb1050

Een tweede noviteit van Voortman betreft een upgrading van de VB1050 profielverstekzaag. Voortman past in deze VB1050 een servogestuurde spindelaandrijving toe.

 

Drie boorunits

Daarnaast zal het profielboorsysteem V630M volgens Voortman tijdens de EuroBlech 2010 zeker een publiekstrekker worden. Deze is voorzien met drie boorunits, die gelijktijdig en onafhankelijk van elkaar kunnen werken.  Van de coatinglijnen die Voortman vorig jaar introduceerde, zal Voortman het primersysteem VP1500 op een separate stand in hal 16 (Surface Treatment) presenteren. Deze coatinglijnen zijn ontwikkeld om stalen profielen automatisch van een beschermlaag te voorzien.

 

De video hieronder, geschoten begin dit jaar in Rijssen, toont machines van Voortman in actie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven