Productielijn van 285 m lengte • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Productielijn van 285 m lengte

Op de machine kunnen buizen tot 2,23 meter doorsnede en liefst 24,4 meter lengte worden geproduceerd.

Een Mexicaanse klant van Schuler heeft een nieuwe 285 meter lange installatie in gebruik genomen voor de productie van spiraalbuizen. Op de machine kunnen buizen tot 2,23 meter doorsnede en liefst 24,4 meter lengte worden geproduceerd. Nieuw is de unit om een nieuwe coil al klaar te zetten terwijl de pers nog werkt. Wisseltijden worden hierdoor tot een minimum beperkt.

De markt voor spiraalbuizen in Noord Amerika groeit. Deskundigen voorspellen dat alleen al tot 2020 jaarlijks meer dan 10.000 kilometer nieuwe pijpleidingen zullen worden aangelegd. Het Mexicaanse Tuberías Procarsa is een van de toonaangevende producenten van stalen buizen in Latijns-Amerika. Onlangs heeft het bedrijf in Monclova (Mexico) een Schuler spiraalpijpenfabriek in gebruik genomen en produceert hier buizen met een grote diameter.

200.000 ton per jaar

De offline buisinstallatie produceert spiraalvormige buizen vanaf coil. De diameter ligt tussen de 508  en 2.235 millimeter; de lengte varieert van minimaal 12 meter tot maximaal 24,4 meter. Het uitgangsmateriaal is een plaatstaalstrip van hoogwaardig staal (warmgewalst breedband of HRC tot X100) op coil en tot 25,4 millimeter dik. Op de Schuler productielijn wordt in de eerste stap de buis gevormd en op een aantal plekken gehecht met een las. Daarna wordt de buis op verschillende stand alone stations verder afgelast met onder poederlassen. De productiecapaciteit bedraagt jaarlijks 200.000 ton.

Snelle coilwissel

Een van de innovaties die  Schuler in deze lijn integreert, is de vergaand geautomatiseerde coilwissel. Hiervoor heeft het Duitse concern de Coil Preparation Stand ontwikkeld, die het beladen met een bovenloopkraan overbodig maakt. Terwijl de lijn buis produceert, wordt de volgende coil gereed gezet. Daarna verloopt alles geautomatiseerd. Het begin wordt exact 90 graden afgesneden. Manueel instellen  van het begin van de nieuwe coil hoeft niet meer. Met servomotoren wordt het wisselen ondersteund. Dat levert volgens Schuler een energiebesparing tot 30% op. Belangrijker zijn de korte omsteltijden. Onderdeel van de productielijn zijn ook testunits, waar de buizen gecontroleerd worden volgens de API 5L norm. Hiervoor worden zowel röntgentechnologie, ulstrasoon als waterdruk ingezet.

In de Benelux wordt Schuler vertegenwoordigd door Pack International

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven