PRM Rotomoulding naar Zweedse Xano • Metaal Magazine
Nieuws

PRM Rotomoulding naar Zweedse Xano

PRM Rotomoulding (PRM) uit Rijssen is overgenomen door de Zweedse beursgenoteerde Xano Group. Het bedrijf gaat als zelfstandig bedrijf verder binnen de Scandinavische onderneming en wordt onderdeel van de Industrial Products business unit van Xeno.

PRM-oprichter en DGA Erik Lankamp vond via Marktlink Fusies & Overnames in Xano de juiste koper om het bedrijf naar het volgende niveau te tillen en internationale groeiambities te verwezenlijken.

Kunststof rotatiegieten

PRM Rotomoulding is al ruim 30 jaar een specialist in kunststof rotatiegieten. Het bedrijf is uitgegroeid tot een gerenommeerde onderneming in de kunststoftechnologie en heeft meer dan 50 medewerkers in dienst.

Het bedrijf beschikt over de grootste rotatiegietmachine in West-Europa met een diameter van 6,5 meter en een eigen grondstofproductie.

Vooral in agrimarkt

PRM is met name actief in de agrimarkt, met bedrijven als John Deere en Amazone, en heeft een jaaromzet van zo’n 11 miljoen euro.

Douwe Wolters is in 2020 gestart als algemeen directeur van PRM. Hij is aangetrokken om het bedrijf verder te professionaliseren en gaat samen met Xano Group de internationale groeiambities verwezenlijken.

Xano opnieuw actief in Nederland

Met de overname wordt de Zweedse industriegroep wederom actief op de Nederlandse markt. In Nederland behoren onder meer Polyketting, Canline en Case Packing Systems tot de groep.

“De overname biedt mooie kansen voor PRM en voor de Xano Group”, zegt Lankamp die de komende periode aan boord blijft.

‘Nog veel potentieel’

“Uit onze gesprekken werd duidelijk dat er nog veel potentieel valt te benutten door het uitwisselen van kennis en kunde. We zijn blij voor onze werknemers en onze klanten dat we onderdeel zijn geworden van de Xano Group en hebben alle vertrouwen in de toekomst.”

Industriële producten

Het Zweedse beursgenoteerde Xano Group bestaat uit een wereldwijde paraplu aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in productie- en ontwikkelingsdiensten voor industriële producten en automatiseringsapparatuur.

 “Acquisities vormen een wezenlijk onderdeel van de groeistrategie van Xano Group”, vertelt Willem Mulder van Marktlink Fusies en Overnames.

60 acquisities

“In 40 jaar tijd hebben zij 60 acquisities gedaan. Het onderscheidende van Xano is dat zij een langetermijnhorizon heeft en dat ieder bedrijf profiteert van de specifieke knowhow binnen de groep en toch haar eigen identiteit behoudt.”

“We hebben veel geïnteresseerde nationale en internationale partijen gesproken, zowel investeerders als strategen”, vervolgt Mulder.

‘Ideale partij’

“De langetermijnvisie, de kennis van rotatiegieten en de goede klik hebben Erik en Douwe doen besluiten dat Xano de ideale partij is. De toevoeging van PRM biedt het Rijssense bedrijf geweldige nieuwe kansen en synergievoordelen.”

PRM maakt binnen Xano Group onderdeel uit van de Industrial Products business unit. Ook Ackurat, Blowtech and Cipax zitten in deze unit.

Overnamespecialist Benelux

Marktlink Fusies & Overnames, dat dit jaar 25 jaar bestaat, is uitgegroeid tot de grootste mkb-overnamespecialist in de Benelux.

Het bedrijf heeft vijf Nederlandse vestigingen (in Amsterdam, Deventer, Drachten, Gouda en Den Bosch), drie buitenlandse vestigingen (in Antwerpen, Kopenhagen en Düsseldorf) en ruim 120 medewerkers die ondernemers met aan- en verkoopplannen helpen hun deals te realiseren.

Marktlink geeft aan sinds de start meer dan 1.000 succesvolle aankopen en verkopen van bedrijven in Nederland en daarbuiten in een dealwaarde tussen de 5 en 250 miljoen euro te hebben begeleid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven