Principeakkoord cao Metalektro • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Principeakkoord cao Metalektro

Er is een principeakkoord bereikt voor de cao Metalektro. Zo is een loonsverhoging afgesproken van 8,14% over de looptijd van 30 maanden. Ook wordt flink geïnvesteerd in het fit for the job houden van medewerkers.

De cao, met een looptijd van 30 maanden, loopt van 1 juni 2018 tot 1 december 2020. De afgesproken loonsverhoging komt neer op 8,14% over de looptijd van de cao. Dat is 3,26% per 12 maanden.

In de cao is ook afgesproken dat 12 miljoen euro per jaar wordt gestoken in een aanvalsplan op opleiden en ontwikkelen. Tevens gaat het om afspraken over duurzame inzetbaarheid.

“Het is cruciaal om alle medewerkers voor te bereiden op veranderende en nieuwe taken in het werk”, zegt FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink.

Pilot generatiepact

Het generatiepact zorgt ervoor dat oudere medewerkers de gelegenheid krijgen om minder te werken en gezond hun pensioen te halen.

Voor de looptijd van de cao is nu een pilot afgesproken  waarbij medewerkers minder kunnen werken met 100% pensioenopbouw. Ook is afgesproken om 3.000 flexcontracten om te zetten naar vaste contracten.

De cao heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Zo waren er onder meer stakingsacties bij DAF, VDL Nedcar, scheepsbouwer IHC, Fokker en machinebouwer Stork.

Bonden en werkgevers zijn tevreden met het resultaat. “De totstandkoming was moeizaam en dat heeft impact gehad op bedrijven en medewerkers, maar nu kunnen we verder”, aldus Dezentjé Hamming-Bluemink.

Het principeakkoord wordt nog ter instemming aan de FME-leden voorgelegd. Ook leden van de vakbonden moeten nog hun akkoord geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven