Principeakkoord Cao Kleinmetaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Principeakkoord Cao Kleinmetaal

De werkgevers van de Metaal en Techniek sector (kleinmetaal) en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie hebben een principeakkoord gesloten voor een nieuwe cao. Centraal in de nieuwe cao staan maatregelen om vaklieden op een aantrekkelijke en gezonde manier aan het werk te houden tot het einde van hun loopbaan. De sector wil graag een forse instroom van jongeren, Wajongers en vijfhonderd werkzoekende 45 plussers. Er is een structurele loonsverhoging afgesproken van 4,45 % over 25 maanden.

Jan Berghuis, bestuurder FNV Bondgenoten: “Hiermee is een mooie stap gemaakt om de metaalsector nog aantrekkelijker te maken. Ook de mooie loonsverhoging helpt daarbij. Bij een gemiddeld vakliedenloon van 2500 bruto gaan de werknemers er honderd euro op vooruit met deze loonsverhoging. Echter werkgevers die nog langdurig omzetverlies lijden, kunnen de loonsverhoging van 1 oktober 2011 vier maanden uitstellen indien werknemers en bonden instemmen. In dat geval krijgen werknemers er twee extra roostervrije dagen voor terug. Maar naar verwachting zal hier nauwelijks gebruik van worden gemaakt.”

 

Uitzendkrachten

De werkgevers in de metaalsector gaan voor de inzet van uitzendkrachten alleen nog maar in zee met NEN-gecertificeerde en geregistreerde SNA uitzendbureaus. Bedrijven die zich daar niet aanhouden worden aangepakt door de uitzendcao-politie voor naleving. Als bedrijven met een uitzendbureau werken die voor 75% of meer voor de metaalsector werkt, dan vallen de uitzendkrachten onder de Metaal en Techniek cao. Vervroegd uittreden blijft mogelijk en de opbouw van seniorendagen blijft, na je 61e komen daar echter geen dagen meer bij.

 

Krapte

Om de metaalsector aantrekkelijk te houden en de steeds nijpender wordende krapte op de arbeidsmarkt tegen te gaan is een aantal afspraken gemaakt. Voor de werving van jongeren komen er nog meer bemiddelingsprojecten met TechniekTalent.nu. Voor de duurzame inzetbaarheid van vaklieden wordt het project Fit in de metaal uitgebreid en er komt meer aandacht voor preventie en re-integratie. Onder andere door de aanstelling van veertien preventie en re-integratie consulenten en het breder inzetten van de Work-Ability-Index. Dat is een instrument om preventief met de werknemers te kijken naar de inzetbaarheid, gezondheid en de loopbaanmogelijkheden. Bedrijven moeten de functionering- en loopbaangesprekken met werknemers bevorderen en verbeteren.

 

Actie voor pensioen

Met de werkgevers is een afspraak gemaakt om de zogenaamde ‘vredesplicht’ niet te laten gelden voor pensioenen. Dat betekent dat voor pensioenen actie gevoerd mag worden tijdens de looptijd van de cao. De cao loopt van 1 april 2011 tot 1 mei 2013. Het loon stijgt per 1 oktober 2011 met 1%, op 1 februari 2012 met 1,15%, op 1 augustus dat jaar met 1,15% en op 1 februari 2010 nogmaals met 1,15%. De vakbonden gaan het principeakkoord met een positief advies voorleggen aan de leden. Als de leden akkoord gaan, is het akkoord definitief. De Metaal en Techniek cao geldt voor ongeveer 330.000 werknemers bij ruim 30.000 verschillende bedrijven. Waaronder metaalbewerkingsbedrijven, installatiebedrijven, isolatiebedrijven, carrosseriebedrijven en bedrijven in de goud- en zilvernijverheid.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven