Primeur op huisshow Matec • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Primeur op huisshow Matec

Op 26, 27 en 28 mei hield Matec in Köngen (D) ten zuiden van Stuttgart Open Huis. Behalve dat er een paar grote Matec machines in werking en in opbouw te zien waren, had het bedrijf ook een primeur in de vorm van de nieuwe Matec 30 HVE.

De Matec-30 HVE komt onderaan het programma van Matec en heeft een iets andere opbouw dan de bekende HV/K series. De solide Matec’s komen daarmee in een segment waar iets meer concurrentie is. Maar er is kennelijk ook vraag naar dit soort machines. De 30 HVE is dan ook ontwikkeld als een machine die qua transport in een normale vrachtwagen of in een normale container past, iets dat voor de overige Matec machines niet geldt.

 

Matec-30 HVE op huisshow 2011De nieuwe Matec 30 HVE is smaller, maar ook langer omdat het gereedschapmagazijn nu in het verlengde van de tafel staat (foto: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van de huisshow in Köngen zie onze fotoreportage)

 

Het gereedschapsmagazijn van de Matec HVE heeft plaats voor 30 gereedschappen. Het standaard bereik van de machine in de X-as is 1500 mm met de zwenkkop in horizontale positie en 1300 mm met de zwenkkop verticaal. De Y-as kan over 600 mm bewegen en de Z-as over 800 mm. Net als de andere 30 HV-types, heeft ook de 30 HVE een geïntegreerde draaitafel met direct drive aandrijving. De diameter van de draaitafel bedraagt 630 mm. De spindel kan maximaal 10.000 toeren maken en de gereedschapsopname is van het type SK 40 of HSK 63A. Door de geïntegreerde draaitafel en de lange Z-as kan de Matec 30 HVE gecompliceerde producten aan in 3D en vijfzijdige bewerking.

 

Robuust

Maar ondanks de ontwikkeling van de Matec 30 HVE blijft de hoofdmoot van de productie in Köngen liggen bij robuuste machines op maat. Midden in de hal bij Matec stond een grote 50 HVU in opbouw. Een imposante machine met een X-as van 8000 mm, een grote vaste tafel en een enorme draaitafel met een doorsnede van 2200 mm met torquemotoraandrijving. Deze draaitafel heeft een maximaal toerental van 200 toeren. Deze machine beschikte over de nieuwste draaizwenkkop. Deze kop is ontwikkeld door een samenwerkingsverband tussen Matec, Kessler en Sempuco. Met deze kop verandert de 50 HVU in een machine met zes NC-gestuurde assen. Matec wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Limas CNC-machinery in Neer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven