Primacon PFM 24CC compact in microbereik • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Primacon PFM 24CC compact in microbereik

De nieuwe Primacon PFM 24 CC (Compact Cel) is een compacte productiecel bedoeld voor het in micro-nauwkeurigheid automatisch produceren van kleine werkstukken. Door een uitgekiend modulair systeem kan de CompactCel op elke productieapplicatie passend worden gemaakt en op deze manier meerdere machines vervangen.

Neventijden worden op de nieuwe Primacon, vertegenwoordigd in Nederland door De Ridder in Best, maximaal gereduceerd dankzij een slimme belading en het gebruik van een speciale gereedschapwisselaar met dubbele grijperarm. Het gereedschapmagazijn heeft standaard 80 posities en is uit te breiden naar 120 gereedschappen. Hierdoor wordt een hoge graad van automatisering gerealiseerd waardoor nagenoeg manloze productie mogelijk is. Middels een 3D-meettaster en diverse meetcycli is het controleren en meten van geproduceerde werkstukken in de machine mogelijk.

 

Primacon PFM-24CC is compact en nauwkeurig

De PFM 24 CC is in zowel 3-, 4- als 5-assige uitvoering leverbaar (foto’s: Primacon)

 

Alle opties van de standaard PFM-24 zijn tevens leverbaar voor de CompactCel, waaronder diverse hoogfrequent freesspillen tot 140.000 omw/min. De dynamische lengtecompensatie van de freesspil wordt over het volledige toerental binnen 2 micrometer geregeld. De standaard spil maakt maximaal 50.000 omw/min. De positioneernauwkeurigheid van de PFM-24 ligt onder de 1,5 micrometer. Om de dynamische en thermische invloeden op machine en freesspil te elimineren is er een hoognauwkeurigheidspakket beschikbaar. Hiermee wordt onder andere het koelmedium op een constante temperatuur gehouden.

 

Guillocheren kan goed op de PFM-24

Ondersteund door Primacons eigen CAM-functionaliteit kunnen snel complexe ontwerpen en uiteenlopende monsters worden vervaardigd met behulp van guillocheren

 

Guillocheren is een techniek die vanuit de sieraden- en horloge-industrie zijn weg vindt naar algemenere toepassingen waarbij deze speciale oppervlaktestructuur wordt vereist. Bijvoorbeeld bij de productie van micro-fluide of micro-optische structuren, grote aantallen reliëfstempels, speciale guillocheerspillen en andere 3-dimensionale structuren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven