Nieuws

Precisiebeurs gaat niet door

De Precisiebeurs zal dit jaar niet plaatsvinden. Dit heeft kennis- en netwerkorganisatie Mikrocentrum bekendgemaakt na overleg met haar achterban. De Precisiebeurs stond gepland op 18 en 19 november in Den Bosch. Ook de Vakbeurs Kunststoffen van december gaat niet door

“Via enquêtes onder de bezoekers, belrondes onder de exposanten en vele, additionele contacten hebben we in deze coronatijd continu de meningen en adviezen van exposanten, bezoekers en samenwerkingspartners gepolst”, zegt Geert Hellings, algemeen directeur Mikrocentrum.

“In contacten met exposanten bemerkten we afgelopen maanden zowel positieve reacties als terughoudendheid over beursdeelname.”

Groen licht, toch onzekerheden

Op donderdag 8 oktober organiseerde Mikrocentrum een bijeenkomst voor de exposanten van beide beurzen in de Brabanthallen. Op een demo beursvloer konden exposanten onder andere de zeer uitgebreide veiligheidsmaatregelen ervaren.

Algemeen was de opinie van de aanwezige exposanten dat Mikrocentrum de beurzen veilig kon organiseren. Dit was al eerder bevestigd door de Veiligheidsregio. Toch bleven er onzekerheden.

In samenspraak besloten

Er waren zorgen over het aantal te verwachten bezoekers en de gezondheid van alle betrokkenen. Dit werd versterkt door het recent snel toenemende aantal coronabesmettingen. Daarom vroeg Mikrocentrum de exposanten om advies over de doorgang en stelde hen in de gelegenheid om kosteloos te annuleren met behoud van deelnamemogelijkheden in 2021.

De uitkomsten van dit advies, het aantal annuleringen en de ontwikkelingen rondom het coronavirus, waren uiteindelijk doorslaggevend voor dit annuleringsbesluit van Mikrocentrum.

De op 13 oktober door het kabinet aangekondigde gedeeltelijke lockdown met een oproep tot het verminderen van reisbewegingen en het beperken van contacten voor tenminste de komende 4 weken, versterken en bevestigen het besluit.

Volgend jaar

De Vakbeurs Kunststoffen die op 2 en 3 december 2020 zou plaatsvinden, vindt nu volgend jaar in september plaats, de Precisiebeurs in november 2021.

Lees ook:

Uitstel en afstel door coronavirus – update oktober

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven