Postprocessor wordt driver • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Postprocessor wordt driver

Philippe Albert van DP Technology meldde onlangs tijdens de Esprit gebruikersdag in Amersfoort een groeiend belang van de samenwerkingen met machinebouwers. De gedachte hierachter is dat machineleverancier de postprocessor onderdeel willen laten uitmaken van de machineleverantie. De postprocessor wordt dan als een soort gestandaardiseerde driver meegeleverd met de machine en CNC-besturing.

DP Technology wil voorkomen dat iedereen zelf ‘’aan de postprocessor zit te draaien’’. De standaard-driver is volgens Albert nodig om een juiste match te maken tussen CAM-programma’s en de machine-eigenschappen. Op deze manier kunnen alle eigenschappen van een machine optimaal benut worden: de technologie van machineleveranciers wordt bovendien van CNC toepasbaar in het CAM-programma. De video hieronder toont een toepassing van Esprit bij een complex draaicentrum van Mori Seiki

 

  

Ingebruikname kritischer

Ook het ingebruiknemen van een machine kan veel sneller. Nog maar een kwestie van uren omdat de afstemming optimaal is. Die ingebruikname wordt in de toekomst veel kritischer volgens Albert. Denk aan een klein freesdraaicentrum met wee spillen met C-assen, waarvan één spil schuin omhoog kan zwenken, een revolver met twee eigen assen en een freesspil met zwenk- en Y-as en uiteraard een Z-as voor de langsverplaatsing. ‘’Daar kan niet iedereen zo maar een postprocessor voor schrijven’’.

 

In het komend nummer van Metaal Magazine in een artikel meer informatie over de Esprit gebruikersdag van LCMC. Kijk hier voor een aanbieding voor abonnement op Metaal Magazine.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven