Positieve vrijloophoek bij 16 snijkanten • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Positieve vrijloophoek bij 16 snijkanten

Gereedschapleverancier Ceratizit heeft onder de benaming MaxiMill 273 een opmerkelijk freessysteem ontwikkeld: snijplaten met een prismavorm die toch aan beide zijden van de wisselplaat frezen met zestien snijkanten met een positieve vrijloophoek.

Achtkantige wisselplaten die aan beide zijden te gebruiken zijn, zijn op zich geen nieuws. Opmerkelijk is wél dat het nieuwe MaxiMilll 273 van Ceratizit werkt met een positieve vrijloophoek en niet met een negatieve hoek die tot nu toe ‘ingebakken’ was in deze platen. Lees meer in het bijgevoegde Duitstalige persbericht van Ceratizit:

Ceratizit MaxiMill 273 freessysteem

Het freessysteem MaxiMill 273 is bedoeld voor freeswerk met een snedediepte tot 3,5 mm. Volgens Ceratizit is dit voor het grootste deel van het freeswerk voldoende (foto’s: Ceratizit)

 

 

Frezen met snijplaat met zestien snijkanten Ceratizit

Bij snijplaten met zestien snijkanten moet de metaalbewerker natuurlijk wel de discipline hebben om alle snijkanten ook te gebruiken. Het niet gebruiken van alle snijkanten is een euvel dat je veel ziet in de metaalbranche.

 

De bijgevoegde video toont een kijkje in de productie van wisselplaten bij Ceratizit. In ons land heeft Ceratizit een vestiging in Roosendaal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven