Poly Roermond schaft SafanDarley-kantpers op maat aan • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Poly Roermond schaft SafanDarley-kantpers op maat aan

De H-Brake Hybrid kantpers van Safan Darley bij Poly Roermond (foto's SafanDarley).

Poly Roermond heeft een H-Brake Hybrid, type 110T 4200 van SafanDarley aangeschaft. De kantpers is door SafanDarley speciaal op maat gemaakt. De koel- en vriescellenfabrikant werkt al zeker 30 jaar met machines van SafanDarley.

Directeur Marc Vrolijks van Poly Roermond is zeer tevreden over de aanschaf. “Een andere klant van SafanDarley is hier komen kijken. Die heeft er ook een gekocht. De prijs-kwaliteitverhouding is prima. Ook al vanwege het feit dat het een energiezuinige hybride machine is. We hebben vertrouwen in de machine en in SafanDarley. Als er iets is, word je meteen geholpen.”

Vrolijks is nu 10 jaar directeur. “Maar we werken al zeker 30 jaar met SafanDarley. Toen ik hier begon, stonden er nog oude Safan-machines. Die hadden nog geen buighulpen, dus moesten er 2 man aan de machines staan.” Nu beschikt Poly Roermond over een modern machinepark. “Belangrijk voor ons was dat ze in eigen land worden gefabriceerd. Met de jarenlange ervaring die we hadden met Safan, was de keuze niet moeilijk. Maar de 110T 4200 bank die we wilden, zat niet in het standaard segment. SafanDarley heeft die uitdaging aangenomen en voor ons een 4 meter Hybrid gebouwd.”

Meer snelheid en kwaliteit

Ook over de dagelijkse praktijk met de nieuwe kantpers is de directeur zeer te spreken. “Vroeger had ik ook veel meer afgekeurd materiaal. In RVS zie je immers meteen elk deukje. Nu heb ik meer snelheid en een betere kwaliteit. Bovendien is belangrijk dat het werk voor de mensen veel minder zwaar is. Nu heeft elke kantbank een setje buighulpen. Dat verdien je terug op de langere termijn.”

Productiemedewerker Ron Janssen, sinds 1987 werkzaam bij het bedrijf, is eveneens zeer te spreken over de machines van SafanDarley. “Ook deze kantbank bevalt prima. Het is prachtig om ermee te werken. Je ziet op de display precies wat er gebeurt en hij maakt geen lawaai.”

Sandwichpanelen

Directeur Marc Vrolijks (Poly Roermond): “In RVS zie je meteen elk deukje. Nu heb ik meer snelheid en een betere kwaliteit.”

Poly Roermond is in 1973 gestart als zusterbedrijf van KOMA Koeltechnische Industrie, omdat KOMA zeker wilde zijn van de levering van kwalitatief goede panelen voor hun producten. In de loop der jaren kwamen er voor het bedrijf steeds meer andere opdrachtgevers bij. “We hebben nu 50 medewerkers en maken koel- en vriescellen op maat”, vertelt Vrolijks. “Alleen de koelinstallaties maken we niet zelf.”

De koel- en vriescellen worden opgebouwd met sandwichpanelen die worden verbonden met een mes- en groefverbinding. “We gebruiken zo’n 5 tot 6 verschillende materialen”, aldus Vrolijks, “en tekenen alles uit op computersystemen. Het programma hebben we zelf ontwikkeld in 2 jaar tijd. We hoeven alleen nog de standaardmaten in te voeren voor lengte, breedte en hoogte en daar rolt een ontwerp uit.”

Mes en groef

De profielen van de Polysystems-panelen passen perfect in elkaar, zegt Vrolijks. “Ook daarvoor hebben we een eigen systeem bedacht. Mes en groef sluiten precies aan. Bovendien worden de panelen voorzien van afdichtingsband. Dat maakt de verbinding absoluut dicht. De verbinding wordt geborgd met een ingeschuimde pen-haakverbinding. Door het aantrekken van die sloten worden de panelen stevig verankerd. Die methode heeft als voordeel dat de panelen ook eenvoudig zijn te vervangen.”

De panelen kennen vele toepassingen: van werkbanken tot grote vriescellen in allerlei sectoren. “We leveren wereldwijd aan koeltechnische bedrijven. Zij bouwen onze cellen op en  plaatsen de technische installatie erin voor bijvoorbeeld slagerijen, supermarkten, bakkerijen, grootkeukens, visafslagen als ook voor mortuaria. Maar ook worden de panelen gebruikt voor grootindustriële airco’s en kantoormeubelen.”

SafanDarley

SafanDarley is een Nederlandse producent van onder meer kantpersen. Het bedrijf heeft alle disciplines in eigen huis, van R&D en engineering tot fabricage en assemblage, van marketing & sales tot technologie- en opleidingscentrum, van helpdesk tot servicedienst. SafanDarley telt in totaal zo’n 160 medewerkers en heeft 2 productievestigingen, de hoofdvestiging in Lochem en een vestiging in Eijsden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven