Ga naar hoofdinhoud

Polijsten verenstaal vereenvoudigt montage

Bij verenproducent United Springs in Hengelo (Ov.) wordt succesvol gebruik gemaakt van een polijst- en ontbraamunit om veren klitvrij te maken. Ardie Roelofs (QA en Operations Manager) geeft als toelichting: “We hebben deze vier machines aangeschaft voor één specifiek product van roestvast verenstaal. Deze drukveren worden nu zonder toevoegingen gepolijst om een gladder oppervlak te verkrijgen”.

Roelofs: ”Voor ons is dit gemakkelijker bij de verpakking. Maar belangrijker is het montagegemak bij onze klant. In toevoersystemen en trilvullers kunnen onze veren nu beter verwerkt worden dan voorheen”. De polijst- en ontbraamunit wordt geproduceerd door Ordelmans Intern Transport & Handlingsystemen in Borne. Ordelmans zal deze machine ook presenteren op de komende TIV-vakbeurs in Hardenberg. 

 Ardie Roelofs bij een polijstunit

Ardie Roelofs in de productiehal  van United Springs in Hengelo bij de polijst- en ontbraamunits

 

Toepassingen

De polijst- en ontbraamunit kan worden ingezet voor uiteenlopende metaalproducten. Bij United Springs zijn de polijst- en ontbraamunits in gebruik voor drukveren die worden toegepast in  spuitkoppen van cosmetica- en verzorgingsproducten. De machines zijn eenvoudig te bedienen en kunnen eventueel nog worden uitgebreid met een tijdrelais. Volgens Roelofs zijn de machines volledig onderhoudsvrij: geen reparaties of vervanging van slijtdelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven