Poedercoatinglijn van 300 m voor Hessels • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Poedercoatinglijn van 300 m voor Hessels

Hessels Poedercoating neemt een nieuwe, bijna 300 meter lange poedercoatinglijn in gebruik. Met deze straat verhoogt het bedrijf uit Breda de capaciteit met 50%. De nieuwe installatie is niet alleen sneller maar ook energiezuiniger: de warmte uit het productieproces wordt teruggewonnen en gebruikt om het materiaal voor te drogen. Hessels verwacht met deze nieuwe poedercoatingstraat nieuwe markten aan te boren en meer klanten te kunnen bedienen.

De moderne poedercoatingstraat is volledig geautomatiseerd. De efficiency is verhoogd, mede doordat de te poedercoaten producten nu nog maar één keer hoeven te worden opgehangen en afgehaald. Terwijl de producten aan de 290 meter lange ketting hangen, ondergaan ze, met een snelheid tot 3 meter per minuut, alle voor- en nabehandelingen.

De nieuwe lijn zal voornamelijk worden ingezet voor het seriematig poedercoaten van producten met een binnentoepassing.

Hessels Poedercoating verzorgt de poedercoating van producten met zowel een binnen- als een buitentoepassing in elke gewenste kleur. Dit voor verfraaiing en als bescherming tegen corrosie, UV- en weersinvloeden.

Diverse sectoren

Het gaat om onderdelen voor de machinebouw, landbouw, meubel- en automobielindustrie, maar ook producten met een huishoudelijke toepassing. Het bedrijf stelt snel en duurzaam af te werken met een poedercoating, tot tienduizenden stuks.

Naast poedercoating verzorgt Hessels ook het stralen of chemisch voorbehandelen en schooperen of verzinken van onderdelen. Bovendien verzorgt het bedrijf zelf het transport om een hoge leverbetrouwbaarheid te borgen.

Hessels Poedercoating

Hessels Poedercoating bestaat 20 jaar, heeft een modern machinepark en goed gekwalificeerde medewerkers. Daarmee heeft het zich naar eigen zeggen ontwikkeld tot de nummer 1 in poedercoating in West-Brabant en omstreken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven