PMT en PME kondigen pensioen-korting aan • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

PMT en PME kondigen pensioen-korting aan

Het Pensioenfonds PMT Metaal & Techniek heeft een (tijdelijke) korting aangekondigd om de dekkingsgraad te verbeteren. Deze is met 88,5% per eind december 2011 te laag. Het zou 95% moeten zijn. Ook het metaalpensioenfonds PME spreekt over verlagen.

Half februari wordt duidelijk welke maatregelen PMT daadwerkelijk zal inzetten om op het gewenste herstelpad te komen. Wanneer het fonds eind 2012 haar herstelpad van circa 100% niet heeft gehaald, zullen de aanvullende maatregelen per 1 april 2013 worden uitgevoerd. Lees hier meer in een persbericht van PMT.

 

PME

De dekkingsgraad van het pensioenfonds PME is in het vierde kwartaal van 2011 gestegen van 86% naar 90%. PME blijft daarmee echter ook onder het niveau van het benodigde herstelpad. Tenzij de markten en met name de rente zich in 2012 sterk herstellen, zijn aanvullende maatregelen nodig om voldoende herstel te bewerkstelligen. De meest substantiële maatregel is volgens PME het voornemen de pensioenen te verlagen per 1 april 2013. ”Deze maatregel kan helaas noodzakelijk zijn bij onvoldoende herstel op 31 december 2012”, aldus PME. Als de verlaging inderdaad moet worden doorgevoerd, is dit ook per 1 april 2013. Lees hier meer over de cijfers van PME.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven