PME daalt naar 98%, PMT stijgt tot 102% • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

PME daalt naar 98%, PMT stijgt tot 102%

De dekkingsgraad van het pensioenfonds PME is in het tweede kwartaal van 2011 gedaald van 99% naar 98%. De dekkingsgraad van het pensioenfonds PMT kwam aan het eind van het tweede kwartaal van 2011 uit op 102%. Aan het eind van het eerste kwartaal lag de dekkingsgraad bij PMT op 101%

PME laat in een persbericht weten dat het met de dekkingsgraad van 98% boven het minimaal haalbaar pad zit om voor eind 2013 uit te komen op de wettelijk minimaal vereiste dekkingsgraad van 104,3%. Volgens eigen zeggen verloopt het herstel van PME volgens plan. De huidige onrust op de financiële markten, die nu bezworen lijkt te zijn met de afspraken rondom Griekenland, had een negatief effect op zowel de rendementen als de rente. Als de onrust zich voor zal zetten komt het herstel onder druk.

 

PMT

PMT laat weten dat het binnen de huidige beleidskaders nog een periode van circa twee jaar nodig hebben om de dekkingsgraad weer structureel boven de minimaal vereiste dekkinggraad te brengen. Wel is er door de positieve ontwikkeling van de dekkingsgraad vanaf augustus 2010 nu sprake van een voorsprong op dit herstelplan. PMT neemt in een persbericht ook stelling tegen de berichtgeving van NRC dat het een verkeerd beleggingenbeleid voerde.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven