Nieuws
Plug & work-portfolio's van Schunk voor de cobots van Doosan Robotics, Techman Robot en Universal Robots vereenvoudigen de instap in lichtgewicht robotica.

Schunk lanceert nu ook een modulair Plug&Work-grijpersysteem voor de lichtgewicht robots van Doosan Robotics en Techman. Dit volgt op de eerdere lancering van een grijper-portfolio voor Universal Robots. Met een Plug&Work-portfolio biedt Schunk bewezen industriële componenten uit het standaardprogramma, aangepast aan verschillende cobots.

Het op maat gemaakte Plug&Work-portfolio omvat pneumatische en elektrische grijpers, co-act grijpmodules voor collaboratieve toepassingen en snelwisselsystemen.  

‘Robuust en flexibel’

“Terwijl de gebruiksvriendelijke, hoogwaardige en kosteneffectieve pneumatische grijpers in de eerste plaats bestemd zijn voor conventionele automatiseringstoepassingen, waar robuustheid primair vereist is, maken de elektrische grijpers, die flexibel kunnen worden aangepast voor kracht of slag, veelzijdige en gevarieerde toepassingen mogelijk.” De grijpers van de Schunk Co-act-serie zijn gecertificeerd voor direct gezamenlijk gebruik.

Het plug & work-grijpersysteem voor Doosan Robotics.

“Alle componenten zijn voorbereid voor directe mechanische en elektrische aansluiting en kunnen in enkele eenvoudige stappen worden geïnstalleerd en in bedrijf worden gesteld.” Plug-ins vereenvoudigen het programmeren, zodat met name beginners profiteren van een snelle en ongecompliceerde start in de procesautomatisering, aldus de fabrikant.

Breed scala aan componenten

“Het segment pneumatisch gestuurde actuatoren omvat modulaire systemen van de beproefde, meertandsgeleide parallelgrijper PGN-plus-P, de centrische grijper PZN-plus, de universele grijper JGP met de beste prijs-kwaliteitverhouding, evenals de grijpers met lange slag, KGG en PSH.”

De versie voor Techman.

Microventielen voor besturing van de pneumatische modules zijn al in de Plug&Work-adapters geïntegreerd. Bovendien omvat de selectie van componenten elektrische grijpers voor kleine componenten EGP, elektrische grijpers type Co-act EGP-C, evenals de Schunk EGH met een vrij programmeerbare totale slag van 80 mm. Het is, aldus Schunk, vrijwel de ideale grijper voor het starten van cobot-ondersteunde automatisering.

Flexibel gebruik cobots

Het plug & work-portfolio omvat ook het Schunk SHS handmatige wisselsysteem, dat een geïntegreerde luchtdoorvoer, elektrische doorvoer en een optionele vergrendelingsdetectie heeft.

“Het maakt het flexibele gebruik van cobots mogelijk, aangezien er geen complexe voorbereidingsprocessen nodig zijn”, aldus de fabrikant. “Zowel de Schunk-grijpers als ook andere actuatoren kunnen in slechts een paar eenvoudige stappen worden gewijzigd.”

De eerdere versie voor Universal Robots (foto’s: Schunk).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven