PLM leert bedrijven hoe innovatieve producten te ontwikkelen • Metaal Magazine
Nieuws

Product Lifecycle Management (PLM) is systeemintegratie. Het is het verbindende element tussen alle gegevensstromen in een bedrijf. De software zorgt ervoor – als het goed is – dat alle gegevens beschikbaar zijn voor iedereen in het bedrijf, niet alleen voor de ontwerpafdeling. Inkopers, leveranciers en soms ook klanten kunnen erbij. Niet voor niets is internet en webtoegang belangrijk in dit soort systemen.

“Steeds meer bedrijven krijgen een infrastructuur waarbij de ontwerpafdeling een geïntegreerd onderdeel uitmaakt van het bedrijfsproces”, constateren Fred de Graaf en Patrick Fokke van Autodesk. “Hierdoor kunnen ontwerpen sneller worden gemaakt, beheerd en met anderen in de onderneming worden gedeeld. Sterkere wereldwijde concurrentie en de vraag naar klantspecifieke ontwerpen zetten de engineeringafdeling van bedrijven onder grotere druk, bijvoorbeeld als het gaat om documentatie. Je hoeft lang niet altijd een heel PLM-systeem aan te schaffen om daarvoor een oplossing te hebben.”

Ook Frank Adamowicz van UGS ziet dat PLM komt steeds vaker op de agenda komt van de directie. “Niet alleen binnen grote maar ook binnen kleine ondernemingen. De omvang maakt eigenlijk niet uit. Voor bedrijven die processen willen verbeteren is het PLM-concept het juiste uitgangspunt. Door ERP heeft jarenlang het accent binnen bedrijven op kostenreductie gelegen. PLM legt het accent juist bij het creëren. Door PLM zien bedrijven hoe ze innovatieve producten kunnen ontwikkelen en hoe ze hun productieprocessen kunnen verbeteren. Wat heeft een bedrijf eraan als het hele goedkope producten kan produceren die niemand wil kopen?”

In het nummer van Metaal Magazine dat in februari verschijnt beschrijven we, als voorbeschouwing op de grote automatiseringsvakbeurs Cebit te Hannover (D),  trends rondom CAD, PDM, PLM en andere automatiseringsonderwerpen.

Neem een proefabonnement op Metaal Magazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven