Platform Tech2B tijdelijk gratis • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Platform Tech2B tijdelijk gratis

Tech2B, het B2B-platform voor de maakindustrie, is op dit moment gratis te gebruiken. De startup vanuit Brainport Development doet dit om ondernemers te helpen in deze door corona beheerste tijd.

Momenteel heeft de maakindustrie het erg zwaar en gaat het nog veel zwaarder krijgen het komende half jaar, stelt Tech2B.

Extra bron

“Door het platform momenteel gratis aan te bieden, krijgen bedrijven een extra bron aan mogelijke opdrachten en kan wellicht het werk verspreid worden zodat iedereen aan de gang kan blijven”, zegt Sjors Hooijen, chief technology officer van Tech2B.”

Het platform is sinds begin dit jaar online. Het zou voor een groot publiek gedemonstreerd worden tijdens Esef Maakindustrie, maar die beurs is, ook door het coronavirus, uitgesteld tot september.

Aanvragen en offertes

Tech2B wil de samenwerking en communicatie tussen maakbedrijven en toeleveranciers optimaliseren. Met deze eigen applicatie kunnen de maakbedrijven elkaar eenvoudiger vinden.

Er worden contacten gelegd en aanvragen geplaatst voor potentiële opdrachten. Vervolgens kunnen specialisten daarop reageren met een offerte.

‘Bespaart tijd’

Alle communicatie verloopt via het platform: mailen, live chatten en direct reageren op aanvragen.

Ook kunnen er eenvoudig plannen en tekeningen gedeeld worden. “Het hele proces speelt zich af op Tech2B, en dat bespaart een hoop tijd.”

“Momenteel hebben we bijna 200 bedrijven die actief gebruikmaken van het platform”, vertelt Hooijen, “waaronder grote partijen zoals VDL, NTS en Philips, maar ook kleine MKB-ers en ZZP-ers.”

Krachten bundelen

“Tech2B geeft de maakindustrie van Nederland de mogelijkheid om de krachten te bundelen en zo de Covid-19 crisis te overwinnen”, vervolgt hij.

“Wederzijdse ondersteuning, samenwerking, solidariteit en het proactief benutten van nieuwe kansen vormen de beste drijfveren voor een goed functionerende en geoptimaliseerde ketenintegratie. Nu en in de toekomst.”

Meer info:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven