Ga naar hoofdinhoud

Platform cybersecurity start

Trend Micro lanceert Trend Micro One, een uniform platform voor cybersecurity om samen een vuist maken tegen cybercrime. Afnemers kunnen behalve het verlagen van hun cyberrisico’s deze risico’s ook beter begrijpen en erover communiceren. Want het is volgens de organisatie zaak om alles in het werk stellen tegen cyberaanvallen. Steeds meer technologiepartners binnen het ecosysteem sluiten zich aan.

Bedrijven hebben steeds vaker te maken met cyberrisico’s. Dat komt door de complexiteit van cybersecurity, overbelaste IT-teams en afzonderlijke beveiligingsproducten.

Bij het cybersecurity-platform krijgen afnemers continu inzicht in risico- en bedreigingsbeoordeling, inclusief ontdekking van aanvalsoppervlakken, cyberrisico-analyse en beperking van en reactie op bedreigingen.

Zichtbaarheid en controle

Een ecosysteem van eigen integraties en integraties van derden biedt zichtbaarheid in en controle over het hele aanvalsoppervlak, stelt Trend Micro.

De partners die deel uitmaken van het Trend Micro One technologie-ecosysteem zijn: Bit Discovery, Google Cloud, Microsoft, Okta, Palo Alto Networks, ServiceNow, Slack, Qualys, Rapid7, Splunk en Tenable.

“We zijn er trots op dat ecosysteempartners waarde hechten aan integratie in ons platform”, zegt Kevin Simzer, COO van Trend Micro.

‘Samen strijd aangaan’

“Samen helpen we bedrijven om de strijd aan te gaan met cybercriminelen. Alleen zijn we al sterk, maar samen is onze branche niet te stoppen. Door samen te werken, helpen we bedrijven met het dichten van beveiligingsgaten en met het identificeren van interne en externe enterprise assets. Zo zetten we cruciale stappen om deze gaten te beperken.”

Volgens Gartner kopen of ontwikkelen leveranciers steeds meer technologieën die ze integreren in één platform. Om te kunnen profiteren van de voordelen moet deze integratie consoles en configuratievlakken minimaliseren en componenten (bijvoorbeeld endpoint agents) en informatie hergebruiken.

“We weten allemaal dat digitale transformatie cruciaal is voor organisaties, zeker na de wereldwijde pandemie. Maar bedrijven die hun beveiliging niet op orde hebben, lopen extra risico. Aanvallers kunnen zich dan op een groter doelwit richten en zich beter verstoppen dankzij de hoeveelheid gaten in de zichtbaarheid en de beveiliging,” aldus Jeremiah Grossman, CEO van Bit Discovery.

‘Snel, uitgebreid inzicht’

“De aanpak van Trend Micro onderscheidt zich van de rest, met name doordat het gebruikmaakt van meerdere bronnen van zichtbaarheid van enterprise assets en risico’s, waaronder zichtbaarheid van externe aanvalsoppervlakken met behulp van Bit Discovery. Het cybersecurity-platform van Trend Micro helpt klanten om snel uitgebreid inzicht te krijgen in hun aanvalsoppervlak.”

Trend Micro One biedt deelnemende bedrijven legio mogelijkheden voor risicobeoordeling. “De groeiende groep ecosysteempartners breidt verder uit. Hierdoor is het één van de meest complete cybersecurity-platforms in de branche”, aldus Trend Micro.

Gezamenlijke klanten profiteren van meer zichtbaarheid, betere detectie- en reactiemogelijkheden, en uitgebreide bescherming over beveiligingslagen en systemen heen.

Inventariseren, begrijpen en beperken

Zo stelt Trend Micro One afnemers in staat om het aanvalsoppervlak te identificeren, risico’s te begrijpen en voortdurend te beoordelen en risico’s effectief te beperken.

Het identificeren betreft identificatie, monitoring en de focus op cyber assets in de omgevingen van het bedrijf.

Bij het begrijpen van risico’s en het voortdurend beoordelen gaat het om het analyseren van de risicoblootstelling, de status van kwetsbaarheden, de configuratie van beveiligingscontroles en de typen bedreigingsactiviteiten.

En bij het effectief beperken van de risico’s moet gedacht worden aan het zorgen voor de juiste preventieve controles en het snel actie ondernemen om risico’s te beperken en aanvallen in de hele organisatie te verhelpen door gebruik te maken van de dreigings- en risico-informatie van Trend Micro.

Meer informatie:

Trend Micro One-platform

Cybersecurity woordenboek

Cybersecurity NL-bedrijven ‘zorgwekkend’ (12 april 2022)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven