Plastic zak Arburg grote hit op K • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Plastic zak Arburg grote hit op K

Op de K 2010 in Düsseldorf (D) was het dringen op de stand van Arburg. Waarom? Mensen stonden in lange rijen voor een speciale gadget: een plastic zak! Deze ‘Arburg Bag’ was niet zomaar een plastic zak, maar een PP-product dat er uitzag als een verkreukelde papieren zak.

De complexe matrijs is gemaakt door het Oostenrijkse Haidlmair Werkzeugbau. Elke zak weegt 560 g, iets zwaarder dan de look-a-like van papier. Haidlmair zelf spreekt van ‘ein dünnwandiges Designobjekt in Containerform mit einer aufwändig strukturierten Oberfläche.‘ De complexe vrije vormgeometrie met achtersnijdingen, zowel aan de binnen- als ook aan de buitenzijde, geeft aan wat er tegenwoordig mogelijk is op matrijsgebied.

 

Arbag grote hit bij Arburg

Elke 25 s werd een nieuwe ‘papieren’ PP-zak op de Allrounder 920 H gemaakt (foto: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van de K 2010 in Düsseldorf, zie onze fotoreportage)

 

De ‘Arburg Bag’ werd tijdens de K 2010 gemaakt op een nieuwe machine van Arburg: de Hybrid Allrounder 920 H met een nieuw Multilift select robotsysteem. Deze krachtige spuitgietmachine krijgt de benaming ‘Hybrid’ mee vanwege de servo-elektrisch aangedreven klemunit in combinatie met de hydraulische aangedreven injectie-unit van het type 4600. De servo-elektrische klemunit levert een hoge klemkracht van 5.000 kN.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven