Plasma-poederoplassen geeft 100% dichte laag én metallische binding • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Plasma-poederoplassen geeft 100% dichte laag én metallische binding

Het oplassen van producten met een slijtvaste en/of corrosievaste legeringen is een prima techniek om de oppervlakte-eigenschappen te verbeteren. Ondanks de vele voordelen wordt deze techniek in de praktijk te weinig toegepast. In een tweetal artikelen in Metaal Magazine worden de mogelijkheden en beperkingen besproken van het plasma-oplassen met een poeder of PTA lassen (Plasma Transferred Arc Welding).

Bij het plasmaspuiten en vlamspuiten wordt een metallisch poeder geheel of grotendeels in de plasmaboog of gasvlam gesmolten en door de hoge snelheid van de het plasmagas of de verbrandingsgassen op het product of substraat gespoten. Het substraat hoeft daarbij niet te smelten en de binding tussen substraat en opspuitlaag heeft een mechanisch karakter. Voor het vlamspuiten is het niet nodig dat het substraat elektrisch geleidend is, en bij het plasmaspuiten wordt met een niet overdragende boog gewerkt. Een nadeel van spuittechnieken is dat een 100% dichte laag niet is te realiseren. De corrosie-eigenschappen worden bepaald door die poreusheid en zullen met toenemende poreusheid afnemen. Verder kan bij hoge mechanische belasting de verbinding tussen de opspuitlaag en het substraat loslaten.

Bij het plasma-poederoplassen wordt wel een 100% dichte laag verkregen en is de binding tussen substraat en oplaslegering van metallische aard. Het oppervlak van het substraat wordt gesmolten en zal zich mengen met het gesmolten poeder. Door de opmenging worden de eigenschappen van de oplaslegering beïnvloed en bij kritische toepassingen kan niet met één laag worden volstaan. Meestal zijn twee lagen voldoende. Bij meer dan twee lagen lopen de kosten van het oplassen te veel op en gaat het economisch voordeel verloren.

Binnenkort in Metaal Magazine in een tweetal artikelen meer informatie over Plasma-poederoplassen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven