Plannen Techniek Academie ambitieus • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Plannen Techniek Academie ambitieus

Sinds een jaar is De Techniek Academie in Harderwijk een feit. Dit regionale initiatief van verschillende metalektro- en installatiebedrijven en ROC Landstede biedt jongeren zes werkleertrajecten op MBO BBL-2/3 niveau. In tegenstelling tot andere opleidingsinitiatieven gaan studenten bij De Techniek Academie drie dagen aan de slag bij een bedrijf en zijn ze twee dagen per week te vinden op de Academie

Door de werkwijze van De Techniek Academie wordt in korte tijd veel praktische kennis en ervaring opgedaan, zowel individueel als groepsgericht, waarbij het hoe en waarom ook voldoende aandacht krijgt. Op deze manier zijn de studenten sneller effectief inzetbaar in het bedrijf. Inmiddels is de eerste lichting van 20 studenten ruim zes maanden onderweg en zijn de geluiden zeer positief.

 

Nieuwe schooljaar

Bij AWL zijn momenteel drie studenten vanuit De Techniek Academie werkzaam. “We merken dat er door studenten echt wordt aangepakt en dat De Techniek Academie de kwaliteit waarborgt”, aldus Piet Mosterd, Algemeen Directeur van AWL-Techniek. Voor het nieuwe schooljaar zijn de plannen ambitieus. Minimaal 30 nieuwe studenten instroom in de tweede leergang en 30 leerwerkplaatsen bij bedrijven wil de Academie werven. “Ondanks de duidelijke noodzaak om nieuwe aanwas te realiseren hebben veel bedrijven last van de crisis. Hierdoor wordt vaak gekeken naar de korte termijn investering in plaats van het middenlange termijn consequenties.” vertelt Jacques de Groot, Directeur van De Techniek Academie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven