Ga naar hoofdinhoud

Plaatschuren van 12 m x 4 m bij Van Geenen

Van Geenen Metaalfinishing in Rijssen heeft onlangs een grote langband-schuurmachine van het fabrikaat Kuhlmeyer aangekocht bij Hevami Oppervlaktetechniek.

Nadat Van Geenen in 2010 reeds een vergelijkbare machine met een werkbereik van 6 m x6 m had aangekocht (foto hierboven) was er vanwege de vraag uit de markt behoefte aan een nog grotere platenschuurmachine. De keuze is uiteindelijk gevallen op een LBS langbandschuurmachine met een schuurbereik van 12 m x 4 m. Los van de afmetingen zijn de technische specificaties vergelijkbaar met de reeds bestaande machine. Zo schuurt ook de contactwals van de nieuwe machine continu met een gelijke druk waarbij tegelijkertijd toleranties tot 4 cm opgevangen worden zodat er een goede finishing ontstaat.

 

Kuhlmeyer langbandschuurmachine Hevami Van Geenen

De nieuwe machine van Van Geenen is bij uitstek geschikt om warmgewalst rvs te slijpen (foto: Hevami)

 

Nieuwe hal

Omdat plaatsing van de nieuwe machine in de huidige productiehal niet meer mogelijk was heeft Van Geenen tevens besloten om een nieuwe hal te bouwen waarin de machine optimaal geplaatst kan worden. Naar verwachting zal de nieuwe Kuhlmeyer langbandschuurmachine die Hevami levert eind november operationeel zijn bij Van Geenen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven