Plaatbewerkingssystemen BLM op EuroBlech • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Plaatbewerkingssystemen BLM op EuroBlech

B29 LT-Free.

BLM Group presenteert op vakbeurs EuroBlech een selectie van haar meest geavanceerde buis- en plaatbewerkingssystemen. De nadruk ligt op de zelfontwikkelde software waarbij de machines, voor een optimale afstemming, productiegegevens met elkaar uitwisselen. Daarnaast biedt het bedrijf integratie van verschillende technieken in één.

De LS5 is een volledig geautomatiseerd buis-/plaatbewerkingssysteem met functionaliteit voor automatisch laden en lossen, autofocus lasersnijkop en automatische nozzle-wissel. Dit modulaire systeem kan worden geconfigureerd met een longitudinale of horizontale palletwisselaar voor verschillende plaatformaten en een automatische buissnijmodule die werkt met dezelfde laserkop en dezelfde bewegingsassen.

Gecombineerde bewerking

Het 5-assige lasersnijsysteem LT-Free (foto), dat maximale flexibiliteit biedt bij het 3D-lasersnijden van gebogen buizen, vlakke en diepgetrokken plaatdelen en lassamenstellingen, is representatief voor de gecombineerde bewerking van buis- en plaatmateriaal in één enkel systeem.

Het idee om twee robots te gebruiken voor het lasersnijden van kleine onderdelen en gebogen buizen, maakt dit systeem bijzonder flexibel en geschikt voor bewerkingen die in deze vorm niet mogelijk zijn met andere systemen.

Dankzij de hoge bewegingsvrijheid van de 5-assige snijkop in combinatie met de robot kan de LT-Free gebogen buisdelen over het hele oppervlak in één keer, zonder productieonderbreking bewerken. De verschillende laad- en losmogelijkheden, inclusief complete binpicking-detectie, maken dit systeem zeer flexibel en geschikt voor vrijwel elke vorm van bewerking.

Nieuwe LT7

Op de stand kan de Lasertube, synoniem voor buislasersnijden, niet ontbreken. Zo staat er de nieuwe LT7. “De handling van buizen is snel en efficiënt, maar toch voorzichtig en delicaat om beschadiging van de oppervlakken te voorkomen”, aldus het bedrijf

De Active-functies bieden eenvoudige oplossingen voor zeer complexe taken. De beschikbare softwaretoepassingen, zoals Artube CAD/CAM, helpen de operator in alle stadia van de programmerings- en productieprocessen en vertegenwoordigen een belangrijk aspect van het succes van de hele Lasertube-familie.

Van het uitgebreide programma buisbuigmachines wordt de E-Turn getoond. Deze biedt veel flexibiliteit bij het buigen van metalen buizen. De B-Right- en B-Tool-technologieën maken het mogelijk dat iedere buis vanaf het begin van het productieproces compleet volgens specificatie wordt gemaakt.

Integratie van technieken

B-Right en B-Tool zijn concrete voorbeelden van de integratie van de verschillende technieken die worden gebruikt bij de vervaardiging van gebogen buisproducten, van lasersnijden tot buigen. Door de productie met Protube Enterprise te volgen, behalen klanten meer efficiëntie en productiviteit.

Behalve Protube Enterprise demonstreert BLM op haar stand (hal 12, stand A36/B36) ook BLMelements. Dit softwarepakket is onder meer van toepassing op de CAD/CAM-software Artube, die het lasersnijproces fors vereenvoudigt, zelfs bij veeleisende opgaves.

Dit geldt echter ook voor het VGP3D-systeem voor het plannen en simuleren van buigprogramma’s, voor oplossingen voor het berekenen van productietijden en -kosten en voor het simuleren van bewerkingsprocessen tot aan de online services die beschikbaar zijn voor afnemers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven