Plaatbewerkers in februari veel positiever • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Plaatbewerkers in februari veel positiever

De inkoopmanagers uit de sector verspaning kijken veel positiever naar de maand februari in vergelijking met januari 2006. De indexscore is 67,0. De NEVI mat over de hele branche een ontwikkelingsindex van 64,4 en de industrie als totaal, die een score haalde van 57,0. Deze cijfers liggen boven de 50, zodat er wel sprake is van een groei. Vooral de orderpositie werd positiever beoordeeld.

Het oordeel over de productie en de gedachten over de werkgelegenheid bleven ongeveer hetzelfde vergeleken met een maand geleden, terwijl de levertijden van leveranciers langer werden, voorraden eindproduct toenamen en de inkoopprijzen toenamen.. De inkoopprijzen nemen buiten de Verspaningsindex om flink af volgens de inkopers.

Vergeleken met de totale industrie (NEVI) zijn de gedachten over het orderniveau en het productieniveau veel beter, de gedachten over de werkgelegenheid positiever maar blijft de sector achter op gebied van levertijden van leveranciers en de voorraadniveaus. Ook zijn de inkoopprijzen flink hoger dan die van de totale industrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven