PKM workshops voor norm NEN-EN 1090 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

PKM workshops voor norm NEN-EN 1090

Lasmethodekwalificaties en lasserkwalificaties zijn belangrijke onderdelen binnen NEN-EN 1090 (foto: Reinold Tomberg)

Het aantal constructiebedrijven die voldoen aan de NEN-EN 1090 neemt welliswaar nog steeds toe, maar vooral kleine bedrijven en zelfstandigen blijven nog achter. PKM, het adviesbureau voor metaal- en technische bedrijven, organiseert daarom ook in 2016 weer een serie extra landelijke workshops “Micro MKB NEN 1090” om een collectieve invoering van de NEN-EN 1090 norm en de certificering ervan mogelijk te maken.

Tijdens deze workshops (vijf middagen) komen de norm en de wetgeving, een voorbeeld FPC (geschikt voor certificering NEN-EN 1090-1 EXC2), de Lasmethodekwalificaties en Lasserkwalificaties aan de orde. De documentatie die deel uitmaakt van het laspakket, bevat ook modellen om de verplichte documenten, zoals de CE Markering en de Declaration of Performance, te kunnen opstellen.

Data en locatie NEN-EN 1090

De startdata en locaties zijn:

  • 3 maart 2016 in Nieuwegein
  • 18 maart 2016 in Zaandam
  • 30 maart 2016 in Dalfsen
  • 12 mei 2016 in Venlo

Meer informatie per e-mail: info@pkm.nl.

PKM organiseert ook op 20 januari a.s. een extra training Interne Audits certificering NEN-EN 1090. In één dag leert u hoe u zelf kunt checken of het managementsysteem volgens de regels is ingevoerd en voldoet aan de wettelijke bepalingen. Deze training geeft bedrijven inzicht in het planmatig voorbereiden, uitvoeren en rapporteren van de interne audit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven