Pijpbuigmachine Unison buigt met 360.000 Nm • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Pijpbuigmachine Unison buigt met 360.000 Nm

De grote krachtige pijpbuigmachine van Unison wordt uitgeladen bij Newport News Shipbuilding in Virginia (foto: Ricky Thompson)

Unison Scarborough (UK) heeft onlangs één van de grootste volledig elektrische pijpenbuigmachines geïnstalleerd bij van Newport News Shipbuilding. Newport News Shipbuilding is een leverancier van nucleair aangedreven vliegdekschepen en onderzeeërs voor de US Navy.

De machine van Unison is in staat om meer dan 360.000 Nm koppel te genereren en kan daarmee buizen met een buitendiameter van 219,1 mm en een wanddikte van 12,7 mm buigen. De aanwezigheid van een elektrische servomotorgestuurde buigmachine voor buizen van deze omvang brengen aanzienlijke productiviteitsvoordelen met zich mee. De buigmachine is voorzien van slimme software die een hoge nauwkeurigheid en herhaalbaarheid garandeert. Daarnaast wordt de buignauwkeurigheid met een lasersysteem, die automatisch de buighoeken controleert, in stand gehouden.

Mike Walters van Newport News Shipbuilding's controleert de eerste buiging van een buis met een diameter van 152,4 mm (foto: John Whalen)
Mike Walters van Newport News Shipbuilding’s controleert de eerste buiging van een buis met een diameter van 152,4 mm (foto: John Whalen)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven