Ga naar hoofdinhoud

Phantom daagt verspaners uit de grens op te zoeken

Volhardmetalen frees in actie (foto: Phantom)

Phantomstart de Phantom Challenge. Verspaners worden uitgedaagd om de grens op te zoeken met Phantom volhardmetalen  boren en frezen op moeilijk te bewerken roestvast staal. De verspaners die hierin het beste slagen, winnen toegangskaarten voor de Grand Prix Formule 1 in Spa Franchorchamps (B).

There is no end to what you can do: met die slogan positioneert het Nederlandse merk Phantom sinds kort volhardmetalen boor- en freesgereedschappen zich  in de markt. Het dealernetwerk is versterkt met veertien dealers, die samen met het test- en trainingscenter (TTC) in Beekbergen de klanten ondersteunen bij het inzetten van gereedschappen.  Onlangs is in dit TTC de Phantom Vari-frees (Ø 10 mm) beproefd. Uit deze test blijkt dat de Phantom frees met een standweg van 20 m (oftewel bij 58 minuten bij de gekozen freesparamaters) en een totaal verspaand volume heeft 1500 cm³. De snijkant toonde na 20 m nog geen beschadiging. Gefreesd werd in RVS 316Ti (1.4571) met een snedediepte van 5 mm, snedebreedte van 15 mm en een snijsnelheid van 90 m/min. De testen in het TTC in Beekbergen met de Phantom VHM Vari-frees zijn uitgevoerd op een DMC 635 V Ecoline van DMG Mori.

 Beter

“Deze combinatie van de standweg van 20 meter én de hoge snijsnelheid is veel beter dan verspaners gemiddeld halen”, zegt Jerry van Tiel, een van de drie technische specialisten in het TTC van Phantom. De productiviteit in het verspanen van RVS 316TI (Ti) kan dus fors omhoog. Daartoe daagt Phantom verspanend Nederland uit met de Phantom Challenge. Deze wedstrijd voor verspaners start half maart, gelijk met de start van het F1 seizoen, en loopt door tot eind juni. Iedere verspaner mag deelnemen, mits hij freest met Phantom gereedschap en bereid is zijn resultaten te delen met anderen.

 Voor 30 juni

Om mee te kunnen doen, moet  de metaalbewerker voor 30 juni de resultaten van de productiviteitsverbetering  naar het TTC sturen, inclusief een korte beschrijving (of indien mogelijk een tekening) van het werkstuk en de aanpak met eventueel foto’s of een video gemaakt met een smartphone. De resultaten die Phantom-gebruikers boeken, zijn te volgen op social media als Facebook (Phantom.eu), Twitter (@Phantomtools), instagram(Phantom.eu) en de speciale actiepagina voor de Phantom Challenge, www.phantom.eu/challenge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven