Nieuws
Directeur Remco Winters: “Ik word er gelukkig van wanneer ik mensen met een beperking zie opbloeien."

Hasmi Propaangereedschap in Zoetermeer werkt graag met mensen met een beperking. “Ik word er gelukkig van wanneer ik ze zie opbloeien”, zegt directeur Remco Winters in de nieuwe Metaal Magazine. “Kijk, dan verdienen we op een machine maar 100 euro minder op een dag. Daar krijg je zóveel voor terug. Dat is met geen pen te beschrijven. Ik hoef echt geen Dagobert Duck te worden.”

Bijna 50 procent van het aantal personeelsleden bij het bedrijf heeft een afstand tot de arbeidsmarkt.We verkeren met onze opdrachten in een luxepositie en daarom kan ik hier voor kiezen”, aldus Winters.

Talenten ontdekken

“Bij iedereen binnen deze doelgroep komt een talent naar voren en wij proberen te ontdekken wat die talenten zijn. Zo hebben we een medewerker die floreert wanneer hij geheel alleen, zonder collega’s in de buurt, zijn werkzaamheden kan verrichten. In de opstelling van de machines hebben we er zelfs rekening mee gehouden. Hij werkt tussen twee CNC-machines in.”

Winters streeft naar een één-op-één begeleiding. Bij iedere medewerker met een beperking, hoort ook een regulier personeelslid dat een oogje in het zeil houdt.

Behalve Hasmi Propaangereedschap heeft Winters ook een draaierij: Odin Verbindingstechnieken. Deze aparte tak binnen het bedrijf is gespecialiseerd in de fijnmechanische industrie, offshore, petrochemie en het bewerken van hightech materialen.

Ambassadeur

Winters is een van de ambassadeurs die door ambassadeursnetwerk Werkbedrijf Forum Zuid-Holland Centraal is ingezet om ook andere werkgevers in de metaalbranche te overtuigen van het nut om mensen met een beperking een kans te geven. Hij doet dat met verve.

Het aantal robots in zijn bedrijf blijft, ondanks de toenemende robotisering in de metaalbranche, wat Winters betreft beperkt tot één. Voor het kleine inzetwerk heeft Hasmi de beschikking over een Hanwha Techwin HCR-5 robot. “Natuurlijk is robotisering mooi, maar voor mij gaat het om de mens. Ik gun ze een baan.”

Volle overtuiging

Als coördinator van Werkbedrijf Forum Zuid-Holland Centraal vindt Bob Smith het heel mooi wat bij Hasmi gebeurt. “Een geweldig voorbeeld van een metaal-ondernemer en ambassadeur die met volle overtuiging en inzet handen en voeten geeft aan de Banenafspraak uit 2013,” zegt Smith.

Die afspraak houdt in dat er begin 2026 in totaal 125.000 banen moeten zijn bijgekomen voor mensen met een arbeidsbeperking, waarvan 25.000 banen in de overheidssector. Het kabinet heeft deze afspraak gemaakt met organisaties voor werkgevers en werknemers. Smith: “De ambassadeurs zijn vanuit de regio verbonden werkgevers die zich sterk willen maken voor een succesvolle uitvoering van de Banenafspraak.”

Metaalbranche blijft achter

Het valt zowel Winters als Smith op dat de metaalbranche wat achterblijft bij het in dienst nemen van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Winters denkt te weten hoe dat komt. “Vergis je niet, het is een technisch vak en best geschoold werk. Lang niet iedereen is creatief en capabel om dit werk uit te oefenen. Zeker nu er ook veel computergestuurde machines in het park staan, kan dat een obstakel zijn,” constateert Winters.

Maar mensen kunnen ook voor aanpalende werkzaamheden worden ingezet. Zo heeft Winters iemand met een verstandelijke beperking in dienst die onder meer als koerier voor het bedrijf werkt. “Normaal ben ik een slordige 20.000 euro op jaarbasis kwijt aan koerierskosten. Daarmee konden wij nu een baan creëren.”

Subsidies en ondersteuning

Bedrijven die kiezen voor de inzet van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, kunnen aanspraak maken op subsidies en ondersteuning van het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal (WSP ZHC, een samenwerking tussen gemeenten en het UWV).

Smith benadrukt dat werkgevers in de metaalbranche in aanmerking komen voor loonkostensubsidie van de gemeente als zij mensen met een arbeidsbeperking – voor wie de gemeente verantwoordelijk is – in dienst nemen. Voor mensen met een Wajong-uitkering, kan loondispensatie worden aangevraagd bij UWV.

Lees het complete artikel in het meinummer (nummer 4) van Metaal Magazine.
Abonnee worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven