Ga naar hoofdinhoud

Personeel Eldim voert actie

Gisteren voerde het personeel van Sulzer Eldim in Lomm, nabij Venlo, actie. De directie van het metaalbedrijf is voornemens een deel van de productie naar Hongarije te verplaatsen. Vakbond en ondernemingsraad kwamen in actie voor het behoud van 70 tot 100 arbeidsplaatsen in Nederland en de continuïteit van het bedrijf op langere termijn.

Sulzer Eldim maakt seals, complexe onderdelen voor gasturbines en vliegtuigmotoren. Het bedrijf heeft 300 man personeel in dienst en maakt deel uit van het Zwitserse Sulzer. Sulzer wil de afdeling sheet metal production overplaatsen. Eind 2010 sprak Sulzer Eldim met al met de vakbond en OR over een meer geleidelijke en minder vergaande overplaatsing, zonder gedwongen ontslagen in Nederland. Door de nieuwe plannen vervallen in Nederland volgens de directie vermoedelijk 72 functies. De vakbond en de OR houden er rekening mee dat uiteindelijk meer dan 100 functies vervallen.  

 

De ondernemingsraad werkt aan alternatieven om zoveel mogelijk werkgelegenheid in Nederland te behouden. Door automatisering, procesverbeteringen en – als het niet anders kan – verplaatsing van een deel van de productie naar Hongarije, wil de OR kosten besparen, klanten ontzien en natuurlijk meer werkgelegenheid in Nederland veiligstellen. Deze week reist een afvaardiging van de OR naar het hoofdkantoor van Sulzer nabij Zurich.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven