PCBN van Iscar draait hard en gecontroleerd • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

PCBN van Iscar draait hard en gecontroleerd

Gesoldeerd PCBN bestaat uit een hardmetalen basis met ingesoldeerde CBN snijpunten (Iscar)

Iscar introduceert een nieuwe generatie PCBN wisselplaten met efficiënte spaanbrekers die tot een verbeterde spaanbeheersing leiden. Bij het gebruik van standaard PCBN wisselplaten met vlakke bovenzijde ontstaan vaak lange, oncontroleerbare spanen. Deze spanen kunnen het werkstuk beschadigen en het bewerkingsproces verstoren.

Op de hardheidschaal volgt PCBN (polycrystalline cubic boron nitride) direct op synthetisch diamant, wat het tot een ideaal materiaal maakt voor de productie van efficiënte gereedschappen. Bovenop de inherente duurzaamheid, is PCBN goed bestand tegen chemische en thermische belasting. Een andere belangrijke eigenschap is het feit dat PCBN met hoge snijsnelheden gebruikt kan worden, veel sneller dan slijpen, welke handeling vaak vervangen kan worden door harddraaien.

Twee vormen

Iscar biedt een groot aantal PCBN kwaliteiten aan voor het draaien van geharde materialen. Hierbij valt te denken aan geharde staalsoorten (45 tot 68 HrC), hittebestendige legeringen en grijs gietijzer. De gereedschappen komen in twee vormen voor, namelijk: gesoldeerd PCBN die bestaat uit een hardmetalen basis met ingesoldeerde CBN snijpunten en de Solid PCBN voor agressieve bewerkingscondities. De nieuwe Iscar PCBN wisselplaten, met HF en HM spaanbrekers  geven een goede spaanbeheersing bij verschillende snededieptes.

Vanaf links: lange spanen zonder spaanbreker, spanen met spaanbrekeren korte spanen met de HM spaanbreker (foto: Iscar)
Vanaf links: lange spanen zonder spaanbreker, spanen met spaanbreker en korte spanen met de HM spaanbreker (foto: Iscar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven