Partnership in robot 3D-inspectie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Partnership in robot 3D-inspectie

Metrologic Group en Creaform gaan wereldwijd samenwerken. Creaform integreert hierbij de software suite van Metrologic Group met zijn nieuwe Cube-R 3D-geautomatiseerde dimensionale inspectieoplossing. Het biedt volgens de partijen een nieuwe standaard in laserlijnscanning gerobotiseerde 3D-inspectie.

De robotlaserscanning is voorzien van de 3D-meetprogrammering- en inspectiesoftware van Metrologic Group, namelijk Silma en Metrolog X4 i-Robot. Het combineert efficiëntie en betrouwbaarheid van robotisering in een geautomatiseerde industriële meetcel.

Cube-R

De Cube-R is een kant-en-klare, volledig geïntegreerde, geautomatiseerde 3D-inspectieoplossing die speciaal is ontworpen voor productiebedrijven die geautomatiseerde kwaliteitscontrole direct op de werkvloer nodig hebben. Het optimaliseert de MetraScan 3D-R metrologiescanner met het gebruik van de robotspecifieke meetsoftware (Metrolog X4 i-Robot) van Metrologic Group.

De oplossing biedt dus een flexibel plug-and-play alternatief voor coordinate measuring machines (CMM) en andere op een robot gemonteerde 3D-scanners.

’Snel en volumetrisch nauwkeurig’

De Cube-R breidt de mogelijkheden van de MetraScan 3D-R uit voor de dimensionale meting van onderdelen die variëren van 1 tot 3 meter. In tegenstelling tot conventionele systemen, levert de Cube-R zowel snelheid als volumetrische nauwkeurigheid, en zorgt zo voor productiviteitsverbetering, meldt het persbericht.

Eenvoudig te bedienen

Met de integratie van Metrolog Silma X4 i-Robot en Metrolog X4 i-Robot biedt Cube-R diverse voordelen, stellen de bedrijven.

Zo berekent de software de meest efficiënte positionering van de sensor en de beste botsvrije trajecten voor de robot. Dezelfde software beheert de optische 3D-metingen, biedt een geavanceerde analyse van de resultaten -zelfs bij het berekenen van enorme point clouds- en plaatst dit in gepersonaliseerde, begrijpbare rapporten.

Metrolog en Silma X4 i-Robot zorgen dat de Cube-R een geautomatiseerde meetoplossing wordt, die eenvoudig te bedienen is, óók door een niet-gespecialiseerde operator.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven