Partnership in digitaliseren AM-productieproces • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Partnership in digitaliseren AM-productieproces

Oceanz 3D Printing, een van de leidende 3D-print serviceproviders van Nederland, en AM-Flow, specialist in de ontwikkeling van end-to-end technologie voor de AM-industrie, gaan een partnership aan. Met de samenwerking willen ze een nieuwe stap zetten richting Industrie 4.0. in Additive Manufacturing, door volledig geautomatiseerde AM-productielijnen te ontwikkelen.

AM is het stadium van uitsluitend prototypes vervaardigen, voorbij en staat nu op het punt om als modern productietechnologie breed ingezet te worden. Het modelontwerp en het 3D-printproces verloopt digitaal, maar na het 3D-printen volgen diverse handmatige processtappen. Denk aan schoonmaken, identificeren, sorteren en het controleren van kwaliteit.

Processen optimaliseren

“Net als bij andere 3D-printserviceproviders, wordt ook bij Oceanz een deel van het nabewerkingsproces handmatig uitgevoerd”, aldus Erik van der Garde, CEO Oceanz 3D-printing.

“Daarom zien wij het belang in van het toepassen en ontwikkelen van nieuwe technologische principes, zoals automatische identificatie, Artificial Intelligentie (AI), machine learning.”

“Ook stellen wij onze productiefaciliteiten als ‘living lab’ ter beschikking. Deze combinatie is uniek en nodig om de processen te optimaliseren qua kwaliteit en snelheid”, vervolgt Van der Garde.

Samenbrengen expertise en technologie

Met deze samenwerking focussen AM-Flow en Oceanz op de automatisering van het post-productieproces van 3D-printen. Dit om het daarmee te optimaliseren als concurrerende productietechnologie.

“Nu is het moment aangebroken dat Additive Manufacturing een serieus alternatief is voor traditionele massaproductiemethodes”, aldus Stefan Rink (CEO AM-Flow).

“Om dit te bereiken moet de gehele digitale workflow optimaal ingericht zijn en handmatige processen tot een minimum beperkt worden. Met onze AM-Flow technologie zijn wij in staat deze end-to-end industrialisatie te bieden.”

De samenwerking krijgt een financiële impuls van het MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT).

Lees ook:

3D-printen rvs in luxe jachtbouw (30 september 2019)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven