Partnership Brisq Automation en Ixon • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Partnership Brisq Automation en Ixon

Van links naar rechts: Arnold de Goederen (eigenaar Brisq Automation), Mark Kuiper (eigenaar Brisq Automation en Pieter van Lith, marketing director Ixon.

Brisq Automation (tot voor kort onderdeel van Gain Automation Technology) en Ixon sluiten een partnership om fabrikanten die machines bouwen, te begeleiden bij digitalisering. De twee bedrijven verkennen de mogelijkheden om voor gezamenlijke klanten in de toekomst nog meer waarde te creëren.

De beide partijen kwamen elkaar de afgelopen jaren geregeld tegen bij verschillende projecten. Brisq Automation en Ixon zien de markt evolueren op digitaal vlak. Er bleek direct sprake van een gemeenschappelijke visie over hoe machinefabrikanten bij uitstek een belangrijkere rol kunnen spelen gedurende de gehele levenscyclus van de machine.

“Machinebouwers beschikken als ontwikkelaar over een schat aan kennis en ervaring over de machine, en vaak ook het proces bij de klant”, zegt Pieter van Lith, marketing director bij Ixon. “Door deze kennis te combineren met data uit het veld, ontstaan nieuwe servicemogelijkheden.”

“Het is onze taak om ze daarbij te helpen”, vervolgt hij. “Maar dat kunnen we niet alleen.”

Grote volgende stap

Steeds meer machinebouwers zien kansen om klanten nieuwe diensten of data inzichten aan te bieden via hun eigen ‘branded’ klantenportaal, stellen beide partijen. Juist met dergelijke IoT-projecten zetten machinebouwbedrijven een grote volgende stap in hun digitale transformatie.

“Om zo’n project tot een succes te maken, zien we dat dit expertise vereist op vlak van ‘Operational Technology’ (OT) en ‘Information Technology’ (IT)”, aldus Van Lith.

“Met een partner als Brisq Automation kunnen onze klanten in Nederland nu rekenen op een ijzersterke combinatie van 10 jaar plus ervaring in de machinebouw, met een sterke focus en competenties op het gebied van IT, data en integraties. Dit zorgt voor de juiste kwaliteit en ontzorging voor, tijdens en na implementatie.”

Data- en cloud-connectiviteit

“Bij Brisq hebben we ervaring met het begeleiden van machinebouwers naar hun volgende fase op gebied van servitization”, vertelt Mark Kuiper, business unit manager bij Brisq Automation.

“Klanten beginnen nu het potentieel te zien van wat data- en cloud-connectiviteit te bieden heeft, voor hun bedrijf en voor hun klanten.”

“In onze zoektocht om aan deze behoefte te voldoen, ontdekten we dat Ixon Cloud de juiste set functionaliteiten biedt voor machinebouwers”, zegt Kuiper. “Terwijl het tegelijkertijd de flexibiliteit biedt om te integreren met systemen van derden, met daarin de mogelijkheid van maatwerk voor de ontwikkelingen van klant specifieke applicaties”.

Brisq Automation

Brisq Automation (uit Amersfoort en Best) is in 2012 gestart. Met de oprichting van Gain Noord en Gain ZuidOost zijn de oprichters Mark Kuiper en Arnold de Goederen gestart met het opbouwen van een vestiging om klanten verder te helpen op het gebied van de industriële en technische automatisering.

Een project met Brisq kenmerkt zich door op een gestructureerde wijze te komen tot een perfect werkende oplossing. Het doel is om klanten te versterken door industriële automatisering en robotisering op de juiste wijze in te zetten en zo middels digitalisering toe te werken naar een duurzame oplossing.

Ixon

Ixon Cloud is actief in de hightech-industrie, met de focus op machinebouwers, waaronder Cellro, Sanovo en Hauzer. Het bedrijf in Beugen (bij Cuijk) is opgericht in 2014. Ixon Cloud richt zich op het gebruikersvriendelijker, veiliger en toegankelijker maken van verbinding op afstand met het industriële machinepark wereldwijd.

Het bedrijf heeft ook een gebruiksvriendelijke remote service oplossing met een industrieel IoT-platform dat de machinebouwer kan gebruiken als serviceportaal naar zijn klanten. De oplossingen van Ixon worden gebruikt door 2.500 machinebouwers wereldwijd, met 50.000 machines aangesloten op hun platform.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven