Palletwisselaar Hermle naast machine • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Palletwisselaar Hermle naast machine

De nieuwe palletwisselaar PW 150 die Hermle medio april presenteerde tijdens de Hausausstellung 2012 staat naast en niet voor de machine. ‘’Dat wil de markt’’, is de uitleg van Hermle. Bij massa’s tot 150 kg functioneert de grijpers als een dubbelgrijper.

Bij de eerste kennismaking met de nieuwe palletwisselaar PW 150 van Hermle valt meteen op deze automatiseringseenheid links naast het bewerkingscentrum C 22 U dynamic staat en niet voor de machine. Hiermee komt Hermle tegemoet aan de wens van veel metaalbewerkers dat een verspanende machine, ook al is deze volop geautomatiseerd, van voren goed toegankelijk moet zijn en blijven voor de machineoperator.

 

 hermle palletwisselaar PW 150

Bijzonder is dat de grijper bij het palletwisselen over 180 graden kan roteren in de bewerkingsruimte van de machine (foto’s: Hermle)

 

Vrij simpel

De eenheid is vrij simpel opgebouwd: kenmerkend is een stevige balk die vanaf links vanuit het palletmagazijn vrijdragend aan de bovenzijde de bewerkingsruimte van het bewerkingscentrum ingaat. Omdat Hermle ook bij de in 2010 geïntroduceerde C 22 U dynamic vanzelfsprekend vastgehouden heeft aan gantry-bouwwijze, dus een machineframe met zijwanden,  lukt het palletwisselen vanaf links alleen door de te wisselen voor de machinegeleidingen. Met palletafmetingen 400 mm x 320 mm of de iets kleinere 320 mm x 320 mm is dit mogelijk.

 

Hermle PW 150 palletwisselaar

Op de pallets kunnen werkstukken met een maximale hoogte van 370 mm met een maximale werkstukdiameter van 400 mm 

 

Dubbelgrijper

De grijper kan tot een massa van 150 kg per pallet functioneren als een dubbelgrijper (met beide genoemde palletafmetingen). Bij een hogere massa, maximaal 250 kg, moeten de pallets één voor één gehaald en gebracht worden en zal dus de palletwisseltijd zich verdubbelen van pakweg 18 s naar circa 42 s. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven