PAC mikt op Chinese ponsmachines • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

PAC mikt op Chinese ponsmachines

PAC heeft de contacten geïntensiveerd met de Chinese fabrikant JFY CNC Machine Co., die ondermeer ponsmachines en kantpersen bouwt. PAC ziet in het JFY machineprogramma een sterke potentie voor de West-Europese plaatbewerkingsindustrie, gezien de interessante prijskwaliteitsverhouding.

Volgens PAC directeur Jan Leeuwenstein komt de vraag naar ponsmachines, met het aantrekken van de markt, weer langzaam op gang. Leeuwenstein ziet in de JFY ponsmachines een uitstekende vervanging voor het Nisshinbo programma, die zijn productie voor Europa ruim tien jaar geleden beëindigde. “Bij de start midden jaren ’80 met de verkoop van Japanse ponsmachines stuiten we op veel weerstand bij het ter sprake brengen van machines van Japanse makelij. De markt heeft dat uiteindelijk, gezien de succesvolle verkoop later, snel geaccepteerd. Wij verwachten dat dit ook zo zal gaan met machines uit China. Verschil met de Japanse machines uit de jaren ’80 is dat de Chinese machines gebaseerd zijn op reeds bestaande modellen van succesvolle fabrikanten. JFY legt zich dus vooral toe op de bouw en steekt minder middelen in R&D, hetgeen in een lagere prijs ten uiting komt. Bovendien gaat PAC deze ponsmachines rechtstreeks importeren, zodat we de marges van tussenschakels uitsparen. Daarmee kunnen we de JFY ponsmachines in een interessant prijssegment aanbieden.”

 

Gerenommeerde leveranciers

Wat betreft de kwaliteit past JFY uitsluitend pneumatische, hydraulische, elektronische en besturingcomponenten van gerenommeerde leveranciers, zoals Bosch Rexroth, Fanuc, SKF, enz. toe, identiek aan componenten die ook in de ponsmachines van bekende merken worden toegepast. Daarnaast is voor de markt de ondersteuning van de leverancier bijna even belangrijk. PAC heeft met de eerdere vertegenwoordiging van Nisshinbo ponsmachines, al meer dan dertig jaar service-ervaring in zowel de Nisshinbo, door Nisshinbo gebouwde Beyeler BPM, als Pullmax ponsmachines. De ervaring vertaald zich in kennis van de ponstechnologie en de daarbij behorende ponsgereedschappen.

 

China

JFY CNC Machine Co. bouwt al vanaf de jaren ’80 CNC-machines en startte in de jaren ’90 samenwerking met Raskin, waarmee het de geavanceerde CNC-ponstechnologie in haar machineprogramma kon integreren. Ook heeft JFY in een joint venture met Beyeler moderne elektronische en hydraulische servo gestuurde kantpersen gebouwd. JFY CNC Machine Co behoort tot de grootste fabrikanten van CNC plaatbewerkingsmachines in China en bouwt haar machines volledig conform ISO9001 Quality System Certificate en CE Certificaat. De JFY ponsmachines zijn gebouwd op een gesloten frameconstructie, voorzien van digitaal instelbare hydraulische ram, een 24/32 stations turret, geschikt voor standaard LONG style gereedschappen en voorzien van 3 of 4 Auto-Index stations.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven