Ga naar hoofdinhoud

P1 Salvagnini gaat strijd aan met afkanten

Als alternatief voor het werken met afkantpersen heeft Salvagnini tijdens de EuroBlech 2012 in Hannover (D) de nieuwe zwenkbuigmachine P1 voorgesteld. Het is een compacte machine voor het buigen van plaatdelen met een buiglengte tot 1,25 m met een maximale plaatdikte tot 1,25 mm.

In de visie van Salvagnini is er geen reden meer om paneelachtige buigdelen tot de bovengenoemde afmetingen te buigen op afkantpersen. De P1 zou dit sneller kunnen: Salvagnini noemt als buigtijd een waarde beneden de 2 seconden. Bovendien verzorgt de P1 de buigingen met standaard-buiggereedschappen. Voor de zwenkbuig-beweging heeft Salvagnini de P1 voorzien van een gepatenteerde aandrijving.  In ons land worden de machine van Salvagnini op de markt gebracht door Flevo Trading uit Zeewolde.

 

 P1 Salvagnini

De nieuwe P1 plaatbuigmachine van Salvagnini. Kenmerkend is dat tijdens het buigen de plaat vlak op de machinetafel blijft liggen. Een maximale buighoogte van 127 mm is haalbaar. De machine heeft een werkoppervlak van 2 m x 4 m (foto: Salvagnini)

 

Geringe energieconsumptie

Een ander kenmerk van de P1 is de volelektrische aandrijving. In vergelijking met hydraulische aandrijvingen is het geluidsniveau lager en de energieconsumptie geringer. Omdat Salvagnini gekozen heeft voor het buigen van dunne plaat is 6 kW is voldoende voor de aandrijving/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven