Overspanningsbeveiliging simpel controleren • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Overspanningsbeveiliging simpel controleren

Werkt de blikseminslagbeveiliging, die geïnstalleerd is om kostbare componenten van het besturingssysteem te beschermen, nog wel? Voor het controleren van de MDCat-A Ethernet overspanningsbeveiligingen van M-System is dat nu met één druk op de knop eenvoudig te zien.

Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de belangrijkste klacht uit de industrie rond blikseminslagbeveiligingen. Hulpmiddelen of een extra controle zijn hierdoor niet meer nodig.

Via led’s

De led’s op de overspanningsbeveiliging geven aan of de MDCat-A nog in orde is of wanneer hij moet worden vervangen. De levensduur van de MDCat-A wordt onder andere bepaald door het aantal keren dat een blikseminslag heeft plaatsgevonden, meldt Isotron Systems.

CAT. 5E / CAT. 6 bescherming

De MDCat van M-System is specifiek ontworpen om communicatieapparatuur die via Ethernet (LAN) is aangesloten, te beschermen tegen blikseminslag via de netwerkkabels. De MDCat-A is voorzien van een meertrapsbescherming voor alle vier geleiderparen in CAT. 5E / CAT. 6.

Minimale interferentie

De prestaties van de Ethernet-verbindingen werken met een minimale interferentie, getest tot een maximale segmentlengte van 100 meter zoals gedefinieerd is in de CAT. 5E / CAT. 6 standaard. De MDCat-A waarborgt  een gelijk niveau van bescherming voor PoE, Power over Ethernet, verbindingen.

Compacte montage

De compacte modules kunnen in de buurt van pc’s, draadloze hubs / switches en webcams in de opgerolde LAN-kabels worden geplaatst. Hij kan ook op een DIN-rail worden geklikt voor montage in een 19-inch rack samen met Ethernet-switches of in een bedieningspaneel met plc’s of andere industriële apparatuur. Een afzonderlijke aarddraad is niet nodig wanneer de DIN-rail geaard is.

Aarding

Afhankelijk van de te beveiligen apparaten kan een afschermingsterminal, frame-aarding of signaal-aarding wel of niet aanwezig zijn.

De MDCat wordt geleverd als ‘aardingsmodus’ met een kortsluitstrip die de afscherming en de aardklemmen verbindt. Als deze strip wordt verwijderd, schakelt de module om naar een ‘zwevende’ modus, zodat een probleem met aardlussen eenvoudig kan worden opgelost.

Door de afscherming en de aarde te scheiden, kan de voormalige terminal worden gebruikt voor de individuele aarding van signalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven