Overname DG-Techniek dankzij NLInvesteert • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Overname DG-Techniek dankzij NLInvesteert

De Nakamura Super-NTJ met turret is één van de moderne bewerkingscentra bij DG-Techniek

Metaalbewerkingsbedrijf DG-Techniek in Tiel krijgt binnenkort een nieuwe eigenaar. René Beverwijk, sinds drie jaar operationeel en commercieel manager van het bedrijf, neemt het bedrijf over met hulp van NLInvesteert.

Voor de overname is 775.000 euro nodig. NLInvesteert zoekt voor een bedrag van 250.000 euro investeerders die mee willen doen. De rest van het bedrag wordt gefinancierd door ING en de huidige eigenaar. Kort nadat NLInvesteert de gelegenheid gaf om in te schrijven op de financiering voor DG-Techniek, stond de teller al op 160.000 euro aan investeringen. “Waarschijnlijk bereiken we ons doelbedrag al heel snel”, zegt regiodirecteur Arne van Ophem van NLInvesteert. “DG-Techniek bestaat al dertig jaar en is sterk in het maken van kleine series met complexe bewerkingen. Manager René Beverwijk leidt het bedrijf sinds drie jaar. De omzet is in die tijd sterk gestegen.”

Vakmanschap

“Wij maken hier producten waarvan ingenieurs tegen mij zeggen: we snappen niet hoe je dat voor elkaar krijgt”, aldus René Beverwijk. Exotische metalen zoals TitaniumGR29, Hasteloy en Inconel gaan dagelijks door zijn handen. Beverwijk: “Ik heb hier een machine staan waarvan er maar een paar in Nederland zijn. We werken via tussenhandelaren voor alle grote vliegtuigfabrikanten, voor de meet- en regelindustrie en ook voor ontwerpers van designmeubelen.” In totaal staan er 24 metaalbewerkingsmachines in het bedrijf, waar zeven man werken. In de komende jaren wil het bedrijf qua personeel uitbreiden om de verwachte omzetgroei mogelijk te maken.

NLInvesteert

NLInvesteert is een platform voor co-financiering dat investeerders en ondernemers bij elkaar brengt. Voor DG-Techniek is 250.000 euro nodig. NLInvesteert verwacht dat dit doelbedrag binnen enkele weken is gefinancierd. Investeerders kunnen meedoen vanaf 2.000 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven