Over X 10 m 0,015 mm tolerantie met Pama • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Over X 10 m 0,015 mm tolerantie met Pama

Bij Siempelkamp Maschinenfabrik in Krefeld (D) is sinds juli 2011 een Pama frees- en kotterbank van het type Speedram 2000 operationeel. Dankzij zaken als een hydrostatische lagering, een dubbelwandige kolom en automatische compensatie van de doorhang is deze grote machine toch erg nauwkeurig.

Siempelkamp, ook bekend als persenbouwer en gietspecialist voor grote gietstukken, zet de Pama Speedram 2000 o.a. in voor het verspanend bewerken van delen voor 5 MW windenergieinstallaties. De machine werkt in een drieploegendienst gedurende zes dagen in de week.

 

Pama Speedram 2000 bij Siempelkamp

Een deel van een windturbine op de NC-draaitafel van 4 m bij 4 m van de Pama bij Siempelkamp. Ook de draai- en verplaatingsassen van deze tafel zijn hydrostatisch gelagerd (foto’s: Peter Springfeld)


100 ton

Op de rondtafel van de Pama kan een werkstuk opgenomen worden met een massa tot 100.000 kg. De frees- en kotterbank heeft een X-as van 10 m en een Y-as van 5 m. Voor de Z-richting beschikt de machine over meerdere assen. Lees meer over deze machine in het bijgevoegde Duitstalige artikel:

 

docx bestand  Siempelkamp Pama

 

Siempelkamp Pama Speedram Siemens Sinumerik 840-D

De Speedram 2000 van Siempelkamp is voorzien van een Siemens Sinumerik 840-D CNC-besturing. Over de X-as van 10 m haalt de machine een bewerkingstolerantie beter dan 0,015 mm. In ons land brengt De Ridder deze machines op de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven