Oude Reimer wordt in 2022 voorzitter Celimo • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Oude Reimer wordt in 2022 voorzitter Celimo

De Nederlander Hank Oude Reimer is gekozen tot vice-voorzitter van Celimo. Ook is besloten dat hij vanaf 1 juni 2022 voorzitter wordt van deze Europese brancheorganisatie van distributeurs van werktuigmachines, gereedschappen en aanverwante apparatuur en diensten. Celimo is de Europese paraplu-vereniging van landelijke organisaties. In Nederland is dat de Vimag.

Oude Reimer, mede-eigenaar van Oude Reimer, noemt het een eer dat hij brancheorganisatie als voorzitter mag vertegenwoordigen. “Binnen Celimo was ik de voorzitter van de zogenoemde Tooling Group, die zich bezighoudt met gereedschappen. Die termijn zat er op en toen ben ik gevraagd om via het vice-voorzitterschap straks voorzitter te worden.” 

Opnieuw Nederlander

De laatste Nederlander die voorzitter van Celimo was, was Cees Janssen van Landré, nog in de vorige eeuw. Oude Reimer volgt Erdal Gamsiz uit Turkije op. Gamsiz is CEO van Ses3000 CNC.

Een van de taken die Oude Reimer op zich zal gaan nemen, is het meer betrekken van de Scandinavische leden bij de vereniging. Daarnaast zorgt Celimo voor Europese economische overzichten van de machine- en gereedschappenmarkt.

Gesprekspartner EU

Ook is Celimo gesprekspartner met de EU. “Voor een onderwerp als de CE-normering zijn we heel druk geweest om de juiste invulling te geven aan wetgeving. We hebben op het gebied van machines een belangrijke stem bij de EU.”

Voor de Nederlandse markt is het vooral interessant om een Nederlander op een internationaal belangrijke plek te hebben. “We zitten bovenop het nieuws rond economie, wetgeving en CE-normeringen.”

‘Dicht bij het vuur’

“Als Celimo zien we als eerste de Europese trends en die geven we door aan de landelijke brancheorganisaties. En binnen een Europese vereniging als Celimo zit je als voorzitter dicht bij het vuur”, aldus Oude Reimer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven