Oude Reimer gaat Stama machines verkopen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Oude Reimer gaat Stama machines verkopen

Stama System 5 MC Twin.

Oude Reimer voegt de machines van Stama toe aan het portfolio. De Duitse machinebouwer Stama, dochter van Chiron, bouwt zware, stabiele productiemachines. Op de komende EMO lanceert het merk een nieuw zwaar freesdraaicentrum voor compleet bewerken. Dat meldt Made in Europe

Het nieuwe management van Chiron heeft besloten om de beide merken nadrukkelijker zelfstandig in de markt te positioneren. “Hierdoor wordt het voor Oude Reimer een interessant merk. Tot nog toe was de overlap met andere merken te groot. Nu Stama zich meer gaat onderscheiden, verandert dit”, zegt Danny van Rij van Oude Reimer. Het merk past ook goed in de projectaanpak waar Oude Reimer zich vaak op toelegt. Oude Reimer neemt de vertegenwoordiging over van Bender Techniek.

Stama System 8 MT Twin.

Zwaardere machines

Stama maakt al enkele jaren deel uit van de Chiron groep, dus was het merk steeds aanwezig bij eerdere huisshows, net als het retrofitbedrijf CMS. Behalve compacte freesdraai bewerkingscentra bouwt Stama ook zwaardere multitasking machines, zoals System 7C met twee afzonderlijke frees- en draaispindels, die onafhankelijk van elkaar kunnen bewerken. System 8 MT en MT Twin is de top van het programma, voor compleet 6 kanten bewerken. Stama draait tot 100 mm diameter en 1 meter tussen de centers.

Nieuwe machine op EMO

Stama zet in de op zwaardere bewerkingsmachines, grofweg met een HSK 63 of 100 opname. “Stama bouwt de zware, stabiele machines voor de automotive industrie en haar toeleveranciers”, vult Danny van Rij aan.

Stama levert eventueel eigen automatiseringsoplossingen.

Oude Reimer is vooral blij met de nieuwe freesdraaimachine die komend najaar voor de EMO is aangekondigd. Dit wordt een machine met hoofdspil, tegenspil, twee freesspillen en twee revolvers. “De machine schuift nog meer op richting draaien.”

De nieuwe freesdraaimachine vult precies het gat in het portfolio van Oude Reimer tussen de snelle, compacte draaicentra van Benzinger en de grotere draaicentra van het Oostenrijkse WFL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven